Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élő adás Érsemjénből

Az oktatási tárca tervezete szerint az idei tanévben április 7–11. közötti időszakban zajlik az Iskola másként program. Ezen a héten nincs tanítás, a diákok különféle tevékenységeken vesznek részt.

elo 1

Játékos zenés délelőtt a Mária Rádió munkatársaival

 

A hétfőn kezdődött, ám vakációs hangulatúnak éppen nem mondható héten megpezsdült az élet minden óvodában és iskolában. Az első nap főként sporttevékenységeket tartottak. Azonban a hét folyamán sor kerül különböző témájú vetélkedőkre is. Néhol a gyermekek az iskolaudvart szépítik, kirándulnak, szigorúan betartva a heti óraszámot és az időszak nevelői-oktatói jellegét is – derült ki az érsemjéni Nagy Mirela iskolaigazgató és Gazsi Sándor aligazgató szavaiból.

A Kazinczy Ferenc-iskola számára különlegessé tette a hetet a Mária Rádió, amely kedden a helyi születésű Csorba Mihály koordinátor jóvoltából volt jelen Érsemjénben.

A délelőtti órákban a rádió munkatársai, valamint az iskola diákjai a Fráter Loránd Művelődési Központban találkoztak, ahol Csorba Mihály néhány szóban bemutatta a nyolc éve működő rádiót, valamint a kíséretében ideérkezett munkatársakat. A rádió szerkesztőasszisztensei, valamint önkéntes munkatársai nem átalltak játékos, zenés éneklésre kérlelni a gyermekhadat, miközben szó esett a felebaráti szeretetről, áldozathozatalról, tízparancsolatról, illetve a közelgő húsvéti ünnepekről. Mindezeket rövid filmvetítésekkel „fűszerezték” és tették közérthetővé kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

elo 2

Élőadásban a semjéni református gyermekek éneke

A felebaráti szeretetet példázta a rádió Segítő kéz elnevezésű rendszeres adása is, amelynek köszönhetően, mintegy két esztendővel ezelőtt sokan megmozdultak egy székelyhídi fiatal lány – Angyal Olívia – megsegítésére, aki sok ismeretlen embernek köszönhetően nyerte vissza egészségét egy veszélyes gerincműtét eredményeként. Angyal Olívia képzőművészeti szakon végzett, így a rádió segítségét az Angyalfogó című kiadvány illusztrálásával hálálta meg, amely gyermekeknek szóló periodikus lapot a Mária Rádió terjeszt.

A játékos zenés délelőttöt követően a déli harangszóval egyidejűleg – élő adásban Érsemjénből – Nagy János helyi római katolikus plébános köszöntötte a hallgatókat, majd a jelenlévőkkel együtt mondta el Az Úr angyala kezdetű imát. A közös imádkozás után szintén élő adásban a feltámadás ünnepéhez fűződő verseket és gitárkísérettel előadott egyházi énekeket hallhattak mind a katolikus, mind a református gyermekektől, illetve a helybéli Mária Légió asszonyaitól a rádióhallgatók. Végezetül Csorba Mihály megköszönte a szíves vendéglátást, valamint az egyházak, illetve az iskola közreműködését.

elo 3

Elégedett szervezők: Gazsi Sándor iskolai aligazgató és Nagy Mirela igazgató

Nagy Mirela iskolaigazgató pedig a rádió munkatársainak mondott köszönetet a tartalmas időtöltésért.

Az esemény emlékezetére az Angyalfogó és a Mária Rádió Erdély című kiadványokból minden jelenlévő gyermek kapott egy-egy példányt ajándékba.

Sütő Éva