Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élmény volt vele találkozni

Családias, rendkívül közvetlen hangulatban került sor a csütörtök esti közönségtalálkozóra, amelynek vendége a volt világ- és olimpiai bajnok vízilabdázó, Faragó Tamás volt.

Szeretettel fogadták a bajnokot a váradi sportkedvelők

Szeretettel fogadták a bajnokot a váradi sportkedvelők

 

A 25. Festum Varadinum rendezvényei között helyett kapott eseményen inkább az idősebb korosztály képviseltette magát, sokakban még élénken élt az egykori kiváló pólós szemet gyönyörködtető játéka, de azért akadt egy edző, Orbán Zoltán és egy fiatal vízilabdázó, Belényesi Dávid is, aki fontosnak tartotta, hogy jelen legyen a találkozón.

Az Ady Endre Emlékmúzeumban megtartott eseményen már akkor elkezdődött, amikor nem sokkal hét óra előtt Faragó Tamás megékezett oda. A jelenlévők nagy szeretettel fogadták „Tonót”, előkerültek az archív fényképek, az emlékek és anekdoták. Amikor a „bemelegítés” már megvolt, a szervezők részéről Borsi Lóránt szólt pár szót a résztvevőkhöz, majd Jákó János, a Vasas SC elnökségének székelyföldi gyökerekkel rendelkező tagja köszöntötte a váradiakat. Ezt követően a helyi sportsajtó sajtó három munkatársa, Vásárhelyi Nyemec Réka, Szántó Sándor és Boros Péter faggatta a bajnokot, életéről, sportolói majd edzői pályafutásáról, a vízilabda jelenlegi helyzetéről, s a sportág távlati lehetőségeiről. Kiderült, hogy a nyolcvanas évek végén Faragó már járt Nagyváradon nem is egyszer. Akkortájt együtt légióskodott Németországban egy kapussal, Kiss Csabával, akinek a családja Váradon élt, s amikor lehetősége volt rá, átjött a határon, hogy ellássa őket különböző dolgokkal, amelyekhez Romániában nem lehetett hozzájutni. A Montrealban szerezett olimpiai aranyérem is előkerült, s minden jelenlévő alaposan szemügyre vehette azt. A közel kétórás találkozón a résztvevők is számos kérdést intéztek a meghívotthoz, Magyari Imre pedig egy saját kézzel elkészített emléket is átadott a vendégnek.