Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elmaradt a tegnapi bárányvásár

Az évente húsvét előtt megszervezendő bárányvásár a mészárosok hiánya miatt elmaradt tegnap a váradőssi piacon.

A Tenkéről érkezett bárányok túlélték a tegnapot

A Tenkéről érkezett bárányok túlélték a tegnapot

Tegnap délelőtt a helyszínen egyetlen tenkei bárányárussal sikerült beszélnünk, aki „bégető rakományával” kénytelen volt a piaccal szomszédos benzinkút parkolójában megállni, ugyanis a piac azon része, amely a jószágok árusítására lett kijelölve, még le volt zárva. A mészárosoknak szánt fedett területet, ahol a bárányokat szokták levágni, már kitakarították, fertőtlenítették, az építmény előtt pedig egy hatalmas mérleg árválkodott. Mészáros azonban egy sem érkezett, ellenben több vásárló is akadt, akik nehezményezték ezt a szervezetlenséget. „Ilyet még nem tapasztaltam. Meghirdetik a bárányvásárt, és nem tartják meg!” – háborgott egy idős házaspár. A bárányokkal érkező tenkei gazda sem volt a legjobb kedvében. Szerinte ez a szervezetlenség tetőfoka. „Most mehetek haza az állatokkal, mert nem biztosítottak mészárosokat” – mérgelődött, de hozzátette, hogy pénteken újra eljön, hátha több szerencsével jár.

Liviu Andrica, a vásárt szervező Piac és Közterület-kezelő Zrt. (ADP) vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az ADP-nél egyetlen mészáros sem jelentkezett. Szerinte azért, mert nem remélnek nagy hasznot a március 27-ei (a katolikus és protestáns egyház szerinti) húsvét előtt.

Egyébként az ADP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint húsvét alkalmából ma és szombaton is lennie kéne bárányvásárnak a váradőssi piacon: pénteken 9–17 óra között, szombaton pedig 9–13 óra között.