Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elmarad a főtér átadása

Szilveszter délelőttjén nyitották meg a nagyváradi Szent László (ma Unirii) teret az autós forgalom ellőtt, és – mint arról a Reggeli Újság január 4-ei lapszámában beszámoltunk – Mircea Mălan nagyváradi alpolgármester akkor kijelentette, hogy a tervek szerint áprilisban átadják a főteret, melynek munkálataival tavaly év végére még nem készültek el.

elmarad

Mivel a hétvégén már májusba lépünk át, érdeklődtünk arról, mi is a helyzet a 3,6 millió eurós uniós támogatásból újjáépített váradi főtér átadásával. Anca Gramatól, a városháza sajtóosztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy február végére szinte minden munkálatot befejeztek, csak a főtér villamosmegállóinak a fémkereteibe kell még behelyezni az üvegtáblákat. Egy hete tesztelték le a szökőkutakat, de mivel az egyik hibás volt, az azt készítő olaszországi cég munkásai még az elmúlt héten kijavították.

Kérdésünkre Anca Grama megerősítette, hogy nem adják át ünnepélyes keretek között a Szent László teret, annak ellenére, hogy Mircea Mălan alpolgármester tavaly ezt ígérte. Elmondása szerint a tervezett szabadtéri ünnepségek a rossz idő miatt maradtak el.

(sükösd)