Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ellenfélre vár ma a VSK

Az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) ma tartja a Bajnokok Ligája és az Európa-kupa selejtezőjének sorsolását. A második számú kupában a Nagyváradi VSK-ESK is érdekelt.

Augusztus közepén kezdi meg a felkészülést a váradi csapat

Augusztus közepén kezdi meg a felkészülést a váradi csapat

A váradiak kiemeltek lesznek a sorsoláson, így idegenben kezdik a párharcot (szeptember 20.), a visszavágót pedig az Antonio Alexe Sportcsarnokban játsszák majd október 7-én. Az első ellenfél a bolgár Balkan Botevgrad, a német Würzburg, a Szolnoki Olaj KK, az izlandi KR Rejkjavik, az izraeli Bnei Herzliya, a litván Nevezis (LTU), az orosz Parma, a svéd Boras Basket (SWE) vagy a török Demir Insaat Büyükcekmece csapata közül kerül majd ki. A nem kiemelt Nagyszebeni CSU gárdáját nem kaphatja ellenfélnek a VSK, mivel azonos ország csapatait nem sorsolhatják össze a selejtezőben. Amennyiben sikerrel veszi az első kört, akkor még egy párharc vár majd a váradiakra, s ha ezt is megnyerik, akkor a második számú európai kupa (erősségében a egyedik, hiszen a két privát kezdeményezés az Euroliga és az Eurocup mezőnye, valamint a FIBA által szervezett Bajnokok Ligája

 

Felkészülési program

A legutóbbi bajnokságban bronzérmet szerző váradiak augusztus 14-én kezdik meg a felkészülést. Az első héten helyben alapozik majd Cristian Achim edző együttese, amely ezt követően Debrecenben edzőtáborozik (augusztus 21–29.). Az első felkészülési meccsre szeptember elsején kerül sor, az ellenfél egyelőre még nem ismert, egy héttel később Temesváron lép pályára a csapat egy nemzetközi barátságos tornán. Az együttes hivatalos bemutatására szeptember 13-án kerül sor az Antonio Alexe Sportcsarnokban a Szolnoki Olaj KK elleni mérkőzésen (könnyen előfordulhat, hogy ezt követően a két gárda a nemzetközi porondon is összecsap majd egymással), majd a szlovák kupagyőztes Kassa látogat Váradra (szeptember 16.). Ez lesz a főpróbája az Európa Kupa selejtezőjének, amelyben szeptember 20-án debütál majd Cristian Achim együttese. A román bajnokságban október 7-én lép először pályára a VSK, az első ellenfél a Nagyszebeni ESK lesz hazai közönség előtt. Érdekesség, hogy idén nem rendezik meg az Antonio Alexe Emléktornát, amely az utóbbi években a csapat hivatalos bemutatásával kötötték össze.

 

Drágultak a bérletek

A napokban a klub honlapján közöltek részleteket az új idényre érvényes bérlet- és jegyárakról. Ezek szerint az új idényben először a tavalyi bérletesek kapnak lehetőséget a belépők meghosszabbítására, igaz az ár a tavalyinál borsosabb lesz (275 lej a két főlelátóra, 200 lej pedig a palánkok háta mögött található szektorokba, a 14 évnél fiatalabbak számára 100 lejes bérletet adnak ki helytől függetlenül). Az elsőbbséget élvező szurkolók augusztus 21-e és szeptember elseje között válthatják ki belépőiket, ezt követően, negyedikétől az új bérletesek számára adnak lehetőséget. Az árak itt is magasabbak lesznek, 300, 220, illetve 120 lej, a már említett kategóriák szerint. A bérleteket a VSK székhelyén (Városháza u. 3., első emelet) lehet majd kiváltani. Az igénylőknek mellékelni kell a személyi vagy a születési igazolvány, esetleg az útlevél másolatát is, illetve a tavalyi bérletet.

A bérletek mellett a belépődíj emeléséről is döntött a váradi klub vezetősége. E szerint a meccsjegy 15 lej lesz a két főtribünre, míg a palánkok háta mögött található szektorokban továbbra is 10 lejért lehet majd helyet foglalni.

A szurkolók ellenszenvvel fogadták az áremelést, illetve az Antonio Alexe Emléktorna elmaradását

A szurkolók ellenszenvvel fogadták az áremelést, illetve az Antonio Alexe Emléktorna elmaradását

 

Negatív visszhangok

Mondani sem kell, a váradi szurkolók a közösségi portálokon fejezték ki nemtetszésüket az áremeléseket illetően. Egyrészt, mert túl nagynak tartják az emelés mértékét, másrészt azért, mert a kosárlabda-meccsekre főleg családok járnak, ez pedig azt jelenti, hogy egy négy-öt tagú família akár félhavi keresetét is otthagyhatja bérletvásárlás címen. Ez utóbbi aspektus eddig sem érdekelte a VSK profitorientált vezetőit. Sokan kifogásolták azt is, hogy idén nem tartják meg az Antonio Alexe Emléktornát, amely a csapat hivatalos bemutatásával esett egybe, illetve azt, hogy az együttes főtámogatója. Egyelőre még nem tudni, hogy a tavalyihoz hasonló érdeklődés övezi-e majd a váradi csapat mérkőzéseit. Mint ismeretes, 2016 nyarán, a történelmi bajnoki címnek is köszönhetően közel nyolcszázan váltottak bérletet a csapat mérkőzéseire, s a befektetés jónak bizonyult, hiszen harminc hazai pályás mérkőzést tekinthettek meg az idény során. A mostani áremelés, valamint az, hogy a csapat csak a bronzérmet tudta megszerezni a legutóbbi idényben, kedvezőtlenül befolyásolhatja majd a bérletvásárlási kedvet.