Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkezdték az aluljáró felújítását

Késéssel ugyan, de elkezdték a nagyváradi Körös áruház mellett levő aluljárók rendbetételét.

A megyeszékhely legforgalmasabb aluljáróját a nyáron egy kisebb felhőszakadás következtében teljesen elöntötte az esővíz, így onnan evakuálni kellett minden bolthelyiséget, falatozót. Az amúgy is évek óta elhanyagolt állapotban levő földalatti átkelőhely ekkor már nemcsak esztétikailag vált kifogásolhatóvá, de balesetveszélyes is lett: a lépcsőfokok széle töredezett, a korlát levált, odalent pedig potyogni kezdett a vakolat a járókelők fejére.

elkezdtek az aluljaro

Augusztus 21-én az önkormányzat műszaki osztálya – feltételezhetően belátva, hogy valamit most már muszáj lépniük a siralmas és veszélyes aluljárók kapcsán – kiadott egy nyilatkozatot, melyben azt közölték, hogy augusztus 22-én nekilátnak az állomás, illetve a Körös áruház melletti aluljárók felújításának.

Ehhez képest október 12-én jelentek csak meg a munkások az aluljáróban, s láttak neki a felújításnak. A Drumuri Orăşeneşti Rt. nyerte el az aluljáró felújítására kiírt pályázatot. A városháza sajtóosztályától megtudtuk: feltörik és kicserélik az aluljáróban a régi, töredezett járólapokat és a falakat burkoló gránitlapokat, megjavítják a töredezett lépcsőfokokat, és új korlátokat raknak ki. A munkálatok időtartama másfél-két hónap lehet. Az aluljáróban dolgozó munkásoktól megtudtuk, hogy november 30-ára kell befejezniük a javításokat.

Szőke Mária