Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkezdték a villamossínek lerakását

Tegnap reggel elkezdték a felszedett villamossínek visszarakását a nagyváradi rogériuszi piac mellett, ahol pár héttel ezelőtt az ott épülő aluljáró munkálatai miatt a síneket felszedték, a villamosforgalmat pedig jelentős szakaszon leállították.

elkezdtek

A „városrendezés” címszó alatt immáron tömegsporttá vált közlekedési akadályversenyhez hozzászokott váradi polgárok tehát reménykedhetnek, hogy az iskolakezdésig visszaáll a villamosközlekedés megszokott rendje a megyeszékhely legforgalmasabb részén. Tegnap megkerestük Csuzi Istvánt, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatóját, akitől megtudtuk, hogy az aluljáró munkálatai nem ütemtervnek megfelelően haladnak, de ez remélhetőleg a piac környékén nem fogja akadályozni a villamosközlekedés visszaállítását. A felszedett sínek alatti részt és a sínek lefektetését az aluljárót építő cég munkásai végezték, a sínek – szabályoknak megfelelő – helyreállítása azonban az OTL feladata maradt. Így például a sínek közti aszfaltréteg újraöntése és a vasúti pálya biztonságának ellenőrzése is.

Az OTL (legalábbis Csuzi szerint) szeptember 12-ig elvégzi a rá eső munkálatokat, így az igazgató úgy véli, egyelőre nem mutatkozik semmi akadálya annak, hogy jövő hétfőn visszaálljon a megszokott villamosközlekedés a rogériuszi piac körüli részen.

Szőke Mária