Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkezdték a lépcsők építését

Folytatódnak a felújítási munkálatok Nagyvárad belvárosában, a Körös partjának Kossuth utcai részén.

Arról a partszakaszról van szó, mely a Szent László téri Kishíd és a Garasos híd között húzódik. Ez a rész hosszú idő óta balesetveszélyes, lepukkant szégyenfoltja a megyeszékhely belvárosának, alig száz méterre a városházától, rendbetétele évtizedekig azért odázódott, mert nem volt elegendő pénz, hogy a part menti régi épületek alatt levő csatornarendszereket feltárják és kicseréljék. Végül, mikor a városi tanács jóváhagyta, hogy a Kossuth utcán egy modern, föld alatti parkolóházat építsen a város, elkerülhetetlenné vált a part rendbetétele is. A tervek elkészültek, azonban a megpályázott kormánytámogatások kiutalása, rögtön a munkálatok megkezdése után akadozni kezdett. Ezt követően januárban kiderült, a kormány nem küldte el a beígért pénzösszeget. Azonban március végén mégis fordult a kocka, s Bolojanéknak csak sikerült kilobbizniuk, hogy megkapják a szükséges összeget a parkolóházra, s ehhez kapcsolódva a part rendbetételére is.

elkezdtek2

Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának egyik vezetője a minap közölte lapunkkal, hogy a folyópart Kossuth utcai szakaszán a tervek szerint haladnak a munkálatok. Jelenleg a parton egy lépcsősort építenek, mely egészen a vízig vezet majd le. A munkálatok miatt idén nyáron a Garasos és a Kishíd közti szakasz le lesz zárva, azonban Pásztor reméli, a terveknek megfelelően őszre elkészülnek a felújításokkal, és ennek eredménye egy szép, civilizált és persze járható partrész lesz a város központjában.

Szőke Mária