Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkezdte az idei programjait a MIK

Január 26-án tisztújítást szervezett a Margittai Ifjak Köre (MIK), Demián Zsolt elnök ugyanis lemondott. A vezető felolvasott egy lemondási nyilatkozatot a tagoknak, amiben megmagyarázta a tisztújítás szükségességét, valamint indult egy újabb mandátumért. A januári tisztújítást Botos Sándor, a MIK alapítója, tiszteletbeli elnöke vezette le. Az új vezetőség a következőképpen állt össze: Demián Zsolt elnök, Kardos Gergő alelnök, Voicu David ügyvezető alelnök, Csepregi Bernadett iskolásokért felelős alelnök és Koppányi Zsolt titkár. Bántó Norbert, a Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) elnöke üzenetben kívánt további jó munkát a MIK-nek, és támogatásáról biztosította a szervezetet.

elkezdte 2

Filmmaraton

Múlt pénteken Csepregi Bernadett iskolásokért felelős alelnök megszervezte a filmmaratont. Ennek a rendezvénynek rendszerint a támogatója Pocsaly Zoltán, Margitta polgármestere, aki mindig a fiatalok rendelkezésére bocsátja a konferenciatermet. A rendezvény pénteken 20 órakor kezdődött és szombaton 8 órakor ért véget. A filmezésen mintegy negyedszázan vettek részt. Az utóbbi időben a filmmaratonokra egyre többen mennek el, és a jelenlevők közös megegyezése alapján döntik el, hogy melyik filmet nézzék meg.

 

Pénteken rajz- és festménykiállítás

A Margittai Ifjak Köre létrehozta a MIK-AKT-ot (Amatőr Kultúr Társaság). Az ifjúsági szervezet ezzel a csoporttal szeretné feltérképezni a margittai fiatal tehetségeket, olyanokat, akik valamilyen művészetet amatőr szinten gyakorolnak. A február 7-ei, pénteki kiállításon négy margittai középiskolás rajzait, festményeit állítja ki a MIK. A rendezvénynek, ami 18 órakor kezdődik, a polgármesteri hivatal folyosója ad otthont.

Az ifjúsági szervezett idén a régi programjai mellett új rendezvényekkel is várja majd a fiatalokat és nem csak.

A Margittai Ifjak Köre