Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkezdődött a visszaszámlálás

A debreceni Campus Fesztivált bemutató hagyományos hivatalos sajtótájékoztatót a szervezők ezúttal – a Nagyerdei Kultúrpark igazgatójának, Nagy Sándor Tibornak a szavaival élve – a varázslatos Vidámparkban rendezték meg.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató az idei rendezvény sokszínűségére hívta fel a figyelmet: élőzenei produkciók, a civil szervezetek és a Debreceni Egyetem tanszékei által szervezett programok, a családoknak szánt kikapcsolódási lehetőségek mind-mind a kultúrpark nyújtotta miliőt próbálják majd hangsúlyozni. Egy valamit szeretnének idén mellőzni, az pedig a „gagyi”.

elkezdodott (vagni)

Majka és Lukács Laci egymásnak ment… a fesztiválbemutató sajtótájékoztatón

Somogyi Béla kultúráért felelős alpolgármester is elégedett a fesztivál helyszínével és az idei programkínálattal. A Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán professzor is pozitívan tekint a jövőbe: a város, az egyetem és a fesztivál szervezői között létrejött minőségi kapcsolatépítést hangsúlyozta. A Campus Fesztivál az egyetemisták számára fontos közösségteremtő helyszín, amely akár a jövőbéli kapcsolataikat is meghatározhatja.

Páll László, a rendezvény műszaki igazgatója az infrastrukturális részleteket ismertette. A sátorral érkezőket árnyékos helyekkel várják a kempingnek kialakított részen. A csomagokat és a kerékpárokat ismét őrzött tárolókban helyezhetik el a látogatók, és a világháló miatt sem kell fájjon a fejük, wi-fi pontok és internetkamion is várja az interaktív fesztiválozókat. A rendezvényre ezúttal a Vidámpark bejáratán keresztül léphetnek be. A legnagyobb közönséget vonzó nagyszínpados koncertek az Oláh Gábor utcai stadion hátsó pályáin kapnak helyet, a stadion belső részére és a lelátókra azonban nem terveztek programokat a szervezők. Páll László azt is elárulta, hogy a Vidámpark nappali aktivitása megmarad, az alapdíjas belépőjegyet kell érte megváltani. A dodzsem és az óriáskerék éjszaka is üzemelni fog.

A Campus Fesztivál zenei kínálatából idén sem hiányozhat a hazai pályás Tankcsapda. Lukács Laci a sajtótájékoztatón elmondta: különösen örül, hogy a Rockmafia Debrecen című lemezüket végre Debrecenben is nagyszínpadon játszhatják el. Eljött a debreceni vidámparkba Majka is, hogy köszöntse a sajtó képviselőit. Külön köszönetet mondott, hogy részese lehet a Campus Fesztivál zenei sokszínűségének.

Miután a fesztivál szervezői és a rendezvény főtámogatója, az OTP Bank hivatalosan is aláírták az együttműködési szerződést, a szervezők a sajtó képviselőit egy helyszínismertető túrára invitálták. A DVSC-TEVA három labdarúgója Bernáth Csaba, Dombi Tibor és Ferenczi János is csatlakozott kíváncsi tömeghez.

A felújított dodzsemhez érve hivatalosan is megkezdődött a visszaszámlálás, és ténylegesen birtokba vették a résztvevők a fesztivál területét.

Bővebb információk a campusfesztival.hu oldalon találnak.