Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkezdődött a Szalacsi Napok

A 17 alkalommal megszervezett Szalacsi Napok lendületesen kezdődött el péntek késő délután. A település utcáin nyolc lovaskocsin mintegy száz hívogató indult el, és kaláccsal, itókával kínálták a helybélieket, invitálták őket a községközpont ünnepére.

Szalacs_pentek 1

Az iskola udvarán álló színpadon Kun Zsolt humorista „stand up comedy” előadása alapozta meg a hangulatot. Röpködtek a poénok, a javában fiatalokból álló szépszámú közönség pedig egyértelmű tetszését nyilvánította ki többszöri betapsolásával. A péntek este a nagyszalonta rapper, Mr. Siid és társa, Szikra koncertjével folytatódott. A rapzene rajongóinak közel egyórás ízelítőt adott a két fellépő. A kissé szabadszájú rapper muzsikája megosztotta ugyan a közönséget, a színpad előtt maradók azonban együtt buliztak az előadókkal. A koncert után szabadtéri diszkó következett.

Szalacs_pentek 2

Mr. Siidnek két alkalmi táncosa is akadt

A Szalacsi Napok egyik különleges programja az ökörsütés. A tizenegy hónapos ökröt egynapos előkészítést követően éjfél után húzták fel a hatalmas nyársra. Látványosságnak is különleges volt az akció, a mintegy másfél mázsás jószágot féltucatnyian emelték fel és rakták fel az állványra. Még az éjszaka meggyújtották alatta a tüzet, és a mester elmondása szerint úgy tíz-tizenkét óra kell neki ahhoz, hogy egyenletesen átsüljön. A tervek szerint ma 14-15 órára készülnek el vele.

Szalacs_pentek 3

Az ökröt pénteken éfjél után tették fel sülni, szombat kora délutánra el is készül

A Szalacsi Napok programja mind a mai nap, mind holnap megannyi érdekes programot tartogat. E sorok írásának idején éppen zajlik a turisztikai bemutatóház avatása, a délutáni és a vasárnapi programok alább olvashatók:

MA * 13 órától: Paint Ball-bajnokság a futballpályán. 14 órától: Borverseny a kultúrotthonban. 14 órától: Lovász Julianna népművészeti gyűjteményének bemutatója. 15 órától: Székbekötés-oktatás a szalacsi tájházban. 17 órától: Robikapa-gyorsulási verseny. 18 órától: A menettánccsoport felvonulása a település központjában. 18.30-tól: Szalacsi iskolások fellépései. 19 órától: Az OTISZ táncbemutatója. 19.30-tól: ÉSZISZ-táncbemutató. 20 órától: Az érmihályfalvi Móka társulat előadás a kultúrotthonban. 21 órától: Nótaest, fellép az Örökzöld Asszonykórus és a Szamosszegi Férfikórus. 21 órától: A Margittai Techno Break tánccsoport előadása. 21.30-tól: Vacsora a kultúrotthonban. 22 órától: Happy Gang-koncert. 23 órától: Diszkó hajnalig.

 

HOLNAP * 10 órától: Elszármazottak találkozója a kultúrotthonban – beszélgetés Szalacs történelméről Mocsár Irén tanárnővel. 10 órától: Aszfaltrajzverseny az iskolaudvaron. 12 órától: Ünnepi szentmise a római katolikus templomban. 14 órától: Ebéd a kultúrotthonban. 15 órától: Istentisztelet a református templomban. 16 órától: Pingpongbajnokság az RMDSZ-székházban. 17 órától: Ügyességi vetélkedők kicsiknek és nagyoknak. 19 órától: Stihl Timbersport favágó bemutató az iskolaudvaron. 20 órától: A Flash Dance és az Éradonyi Aprókák műsora. 21 órától: Eredményhirdetések. 21.15-től Wrong Way élő koncert. 22 órától: Vikidál Gyula-koncert. 23.30-tól: Tombolasorsolás. Éjfélkor tűzijáték. 00.15-től: Diszkó hajnalig.

A rendezvény médiatámogatója a Reggeli Újság.