Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkezdődött a Malom utca felújítása Mihályfalván

Tavaly októberben került az érmihályfalvi döntéshozó testület asztalára az a határozati tervezet, amelyben a Pro Érmihályfalva Egyesület adminisztrálásába helyezték volna át a Malom utca leaszfaltozását, mely utcán több cég is tevékenységet fejt ki. Köztük a nagykárolyi illetőségű Agrotex, amely az egykori Comcereal gabonaforgalmazó vállalat felvásárlójaként jött Mihályfalvára. Az Agrotex 84 ezer lejt ajánlott fel az utca javítására, tekintettel a szakaszon lebonyolított jelentős áruforgalomra.

elkezdodott 1

A határozattervezet szerint a cég csak egy nonprofit szervezeten keresztül támogathatta volna az utca felújítását, bizonyos bürokratikus eljárásokat megkerülendő, ugyanis az önkormányzat számlájára nem utalhatták volna direktben pénzösszeget.

Utólag kiderült, a Pro Érmihályfalva Egyesület statútuma nem tartalmaz útjavításra vonatkozó tevékenységi formát, így nem koordinálhatta a szóban forgó infrastrukturális munkálatokat, ami azt jelenti, az összeget donáció formájában át kellett utalnia a helyi önkormányzat számlájára, amelynek következtében a hét elején, megelőzendő az aszfaltozást, el is kezdődtek a csatornahálózati munkálatok – tájékoztatott Karsai Attila alpolgármester.

A hálózat lefektetéséhez szükséges árkok kiásását a Wesselényi utca felőli bejáraton kezdték, mely munkálat a debreceni Keviéppel való megállapodás része, majd az aszfaltozásra való közbeszerzés befejeztével sor kerül az út tulajdonképpeni burkolására is.

Mint az a legutóbbi lakossági fórumon is elhangzott, a Malom utcának a csatornahálózatra való csatlakoztatása részben megoldja majd a közelben lévő Zelk Zoltán Általános Iskola szennyvízelvezetési gondjait is, mely állandó jelleggel problémát okozott mind az önkormányzatnak, mind az iskola vezetőségének.

A munkálatok elkezdéséről és időtartamáról értesítették az utca lakóit, illetve azokat a cégeket, amelyek ott fejtik ki tevékenységüket. Az önkormányzat a kialakulandó közlekedési nehézségek miatt kéri az érintettek megértését, illetve azt is, hogy a munkálatok ideje alatt, ha csak egy mód van rá, kerüljék el az említett szakaszt.

Az utca aszfaltozásának költségeibe a gabonaforgalmazó vállalat mellett a Gazsi-malom és a Nyakó Meteor cégek is beszálltak.

S. É.