Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkészültek a felújítással

A Szigligeti Színház Lilliput és a Regina Maria Színház Arcadia Társulatának nagyváradi, Fekete Sas-palotabeli székhelyén felújítási munkálatok kezdődtek tavaly decemberben, aminek következtében az elmúlt két és fél hónapban a színház épületében megtartandó előadásokat a Szigligeti Stúdióban, a Szilágyi Dezső (ma Moscovei) utca 8. szám alatt tekinthette meg a bábszínházkedvelő közönség.

elkeszultek a munkalatokkal

A javítások, amelyekhez a nagyváradi tűzoltóság csapatának tavalyi ellenőrzései nyomán kezdtek hozzá az illetékesek a városháza anyagi támogatásával, az elektromos hálózat, a füstriasztó berendezés felújítására és a vízpompa kicserélésére vonatkoztak. Az előzetes tervek szerint 2016. január 15-ig kellett volna befejezni a munkálatokat, de a határidőt nem sikerült betartani, ezért az előadások még ebben a hónapban sem tértek vissza a megszokott épületbe. Kiss Gábor, a Szigligeti Színház technikai és gazdasági igazgatója lapunknak elárulta, hogy a munkálatokkal sikerült elkészülni, és a nyitásra vonatkozó kérelmet pénteken leadta az intézmény a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez (ISU). Amennyiben a tűzvédelmiek a következő egy-két hétben jóváhagyják azt, április közepétől újrakezdődhetnek a bábelőadások az épületben.

Szamos Mariann