Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkészült a Szacsvay-szobor talapzata

Befejeződődött Szacsvay Imre nagyváradi szobra talapzatának a helyreállítása, tudtuk meg Ritli László Csongortól, az RDMSZ városi tanácsi frakcióvezetőjétől. A szobor átadása március 11-én, pénteken lesz.

Pótolva a hiányzó rész is a szobor talapzatán

Pótolva a hiányzó rész is a szobor talapzatán

Az RDMSZ októberben közzétett felhívására több képeslap is ékezett, melyeket kinagyítva sikerült rekonstruálni a szobortalapzat hiányzó részeit, a munkát Gere István szobrászművész, kőfaragó végezte, így a Magyar Országgyűlés mártír jegyzőjének nagyváradi szobra a közadakozás nyomán immár teljesen elkészült. „A szobrot március 11-én adjuk át, és március 15-én vesszük birtokba” – fogalmazott Ritli László Csongor.

A frakcióvezetőtől azt is megtudtuk, hogy jelenleg az építési engedélyek beszerzése zajlik, az önkormányzat ugyanis vállalta, hogy rendbe téteti a szobrot körülvevő zöldövezetet, mely reményeik szerint Szacsvay Imre halálának évfordulójára, október 24-ére el is készül.

Fried Noémi Lujza