Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elkelt a zsombék!

Szerdán délelőtt rendkívüli tanácsülés volt Érmihályfalván, amelynek keretében két napirendi pontban döntött a testület. Egy újabb költségvetés-módosítás keretében beiktatták a város pénzügyvitelébe az elmúlt időszakban befolyt kormány- és megyei pénzeket.

A második pontban visszatértek egy három hónappal ezelőtt előterjesztett parcellavásárlás ügyére, amely akkor az RMDSZ-frakció kétharmados hiánya miatt nem ment át a szavazáson.

A szóban forgó parcella egy 1557 négyzetméteres zsombék a Báthory István utca végében, amelyre a kialkudott, a költségvetésbe foglalt, illetve elkülönített összeg 39 ezer lej volt.

Az ominózus réten a csatornázási munkák folytatásaként átemelő szivattyútelep létesítése van tervbe véve. A parcella hivatalosan felértékeltetett négyzetméterenkénti ára 3,5 euró. A tulajdonosokkal – Oláh Sándor RMDSZ alelnökkel, és testvéreivel, Oláh Istvánnal és Oláh Imrével – 5, 5 euróban egyezett ki az alkubizottság. A magas árkülönbözet miatt, amit akkor a néppártosok nem díjaztak, az ügy visszakerült az alkubizottság asztalára.

Krizsán Csaba (középen), az alkubizottság új elnöke

Krizsán Csaba (középen), az alkubizottság új elnöke

Az alkubizottságban azóta változások történtek, mivel Karsai Attila lemondott elnöki tisztségéről. (Az alkuszok jelenlegi felállása: Krizsán Csaba, Gheorghe Chiş, Gazsi Zsolt, Kovács Attila, Benkovits Angela, Ovidiu Indrie és Krizsán Zsolt.)

Míg augusztusban tehát Karsai Attila terjesztette elő a felvásárlás részleteit, ezúttal az új elnök, Krizsán Csaba vázolta a kiegyezést mondván, a döntés végül is azért esett az Oláhék parcellájára, mert nagyobb volt az utcafrontra eső rész, míg a többi számításba jövő tulajdonosnál ez a szempont nem állta meg a helyét. Az alkubizottság ezúttal 4,45 euróban állapodott meg a tulajdonosokkal a parcella négyzetméterenkénti árában, amelyet elfogadott az RMDSZ-frakció, viszont a néppárt négy tanácsosa tartózkodott.

Arról azonban nem esett szó, hány ajánlatot kapott a bizottság, és ki mennyiért vesztegette volna a maga zsombékját. Egyetlen parcella került még szóba, de az, mint elhangzott, magába foglalja a Móka patak medrét is, melyet kizáró oknak minősítettek.

Sütő Éva