Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elítélték az anyósgyilkost

eliteltekTizenhárom év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Nagyváradi Ítélőtábla tegnap Gheorghe Ştefan Cosmin Moraru (képünkön) váradi ügyvédet. A vádirat szerint Moraru 2012. december 3-án váradi lakásában különös kegyetlenséggel megölte anyósát, Vilhan Piroskát.

A bűntettben felesége, Pazurik Erika Krisztina is segédkezett, akit bűnrészesség miatt fogtak vád alá. Az eddigi vizsgálatok azt állapították meg, hogy tett elkövetése után a két tettestárs a holttestet megpróbálta elrejteni egy Nadántelek mellett levő félreeső helyen, de a tetemet másnap a kutyák kiásták. A házaspár ezt követően elhagyta az országot és Svájcba menekült.

A rendőrség nagyszabású nyomozása során azonban rájuk akadtak, és a svájci hatóságok kiadták a nemzetközi körözés alá vont két személyt Romániának. A minősített emberölésben való bűnrészességgel vádolt Pazurik Erika Krisztina ügyében a tanúkat a későbbiekben hallgatják meg. A bírósági közlemény szerint Morarut 18 évig eltiltották a közügyektől is, és 20 ezer lejes perköltség megtérítésére kötelezték. Moraru védőügyvédje az ítélethozatal után bejelentette, megfellebbezik az elsőfokú ítéletet.