Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elhunyt Alfredo Di Stéfano

Nyolcvannyolc éves korában hétfőn elhunyt Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid legendás futballistája. Az argentin születésű, kétszeres aranylabdás csatár egy nappal születésnapját követően szombaton került egy madridi kórházba, miután szívinfarktust kapott. Di Stéfano áprilisban hasonló okból szorult kezelésre, s volt már baja a szívével 2005 decemberében is, akkor szívritmus-szabályozót kapott.

Alfredo Di Stéfano 15 évesen írta alá első profi szerződését a River Plate-nél, két évvel később pedig bemutatkozott a felnőttek között is, két bajnoki címet nyert a Buenos Aires-i csapattal, majd a válogatottal a Copa Americán is diadalmaskodott.

Di Stefano, Puskás és Grosics újra együtt, de már az égiek „álomcsapatában”

Di Stefano, Puskás és Grosics újra együtt, de már az égiek „álomcsapatában”

Később a kolumbiai “kalózligában” – amelyben hatalmas pénzek mozogtak – szereplő Millonarios csapatához szerződött, amellyel 1952-ben, a Real Madrid fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett tornáján játszott. Itt figyelt fel rá a madridi klub, ugyanakkor az ősi rivális FC Barcelona is kinézte magának. Egy sportdöntőbíróság ítélete alapján a két klubnak “osztoznia” kellett volna a futballistán, végül azonban a katalánok elálltak ettől. Játékos-pályafutásának legsikeresebb korszakát 1953 és 1964 között élte, amikor a Real Madrid színeiben 510 mérkőzésen 418 gólt szerzett. Puskás Ferenccel éveken át a futballvilág egyik legveszélyesebb csatárkettősét alkották. A spanyol válogatottban 31 meccsen 23-szor volt eredményes.