Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elfogyott a Zöld ház programra szánt pénz Biharban

Csütörtökön reggelre elfogyott a Zöld ház program Bihar megyei, kiegészített kerete, tájékoztatott a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM), mely október 10-től, a pályázatok benyújtásának kezdetétől folyamatosan közölte, mikor mekkora összeg maradt a keretből. Mint arról a Reggeli Újság is beszámolt, megyénkben 1,7 millió lejre pályázhattak a környezetbarát fűtési rendszerek beszerelésére.

hosszu sorokban (2)

A Környezetvédelmi Alap egyébként országszerte 60 millió lejt különített el a programra, ezt szerdán 20 millió lejjel kiegészítették.

Biharban az első pályázat-leadási nap végén, azaz hétfőn még 1,2 millió lej maradt a programra, kedden 387,7 ezer lej. Szerdán, a kiegészítés nyomán 959,6 ezer lejre nőtt a pályázható összeg, ugyanaznap délután 16.30-kor még 126 678 lej állt a pályázók rendelkezésére, azonban 13-án, csütörtökön reggel kilenc óra körül érkezett a közlemény az APM-től, mely szerint elfogyott a rendelkezésükre álló pénz.

Fried Noémi Lujza