Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elfogták a tini agresszorokat

Egy internetes közösségi oldalon terjedő videó sokkolta a napokban a megyeszékhely lakosait. A mobiltelefonos felvételen az látható, amint három tizenéves váradi diáklány kegyetlenül bántalmaz egy, az ütlegelést védtelenül és passzívan tűrő negyediket. A kisfilm az elmúlt hétvégén került nyilvánosságra, s azóta rendőrségi ügy kerekedett belőle. A kiskorú tettesek ellen bűnvádi eljárást indítottak.

elfogtak 1

Az alig több mint egyperces felvételen egy csapat 15-16 év körüli lány „vonja felelősségre” agresszív módon a hasonló korú áldozatot, amiért az állítólag korábban szidalmazta egyiküket. Annak ellenére, hogy az áldozat tagadja az ellene felhozott vádat, és békés magatartást tanúsít, a többiek kegyetlenül nekiesnek, a földre teperik, ahol egyikük leszorítja, a többiek pedig rugdosni és ütlegelni kezdik a félelemtől megbénult lányt. A bántalmazást a szidalmazásban állítólagosan sértett főkolompos, Flavia nevű lány fejezi be, néhány kemény és meglehetősen szakszerű ütést mérve a földön magatehetetlenül fekvő áldozat vesetájékára. A jelenetet több másik lány is végignézi, azonban egyikük sem avatkozik közbe, csupán a verés végeztével mennek oda, hogy felsegítsék bántalmazott társukat.

Az esetről készült mobiltelefonos felvétel közzétételét követően a Bihar Megyei Rendőrség gyorsan cselekedett, és mindössze néhány óra leforgása alatt fényt derítettek a tettesek és az áldozat személyazonosságra, és elő is állították a felelősöket.

Mint kiderült, az áldozat és a verést irányító fő agresszor is a nagyváradi Mihai Viteazul Főgimnázium IX. osztályos diákja, de nem osztálytársak, csupán évfolyamtársak. Míg ugyanis az áldozat a hagyományos gimnáziumi képzésen vesz részt, addig az agresszor szakiskolás, aki Ruben Filimon iskolaigazgató elmondása szerint a második félévben egyáltalán nem is járt be órákra.

elfogtak 2

Az egész verést valószínűleg Flavia tervezte el, aki a jelek szerint két, más iskolába járó társával együtt találkozóra hívta az áldozatot, mondván, hogy egy pletykát akar megbeszélni vele, amelyet egy fiútól hallott vissza. A mit sem sejtő áldozat az iskolai kampusz kerítésén átmászva szökött ki a bentlakásból a közeli parkban megbeszélt találkozóra. A verést követően az agresszor meg is fenyegette az áldozatot, hogy nehogy eljárjon a szája. Az áldozat ennek megfelelően hallgatott is, így az esetre valószínűleg nem derült volna fény, ha az ominózus felvétel fel nem kerül fel az internetes közösségi hálóra.

A feltételezett elkövetőket hétfőn hallgatták ki a rendőrségen, tegnap pedig bűnvádi eljárást indítottak ellenük. A vizsgálatot továbbra is folytatja az ügyészség, hogy meghatározzák az esemény kiváltó okait, valamint az egyes elkövetők pontos szerepét a bűncselekményben. A Mihai Viteazul Főgimnázum vezetősége ugyanakkor bejelentette, hogy a rendőrségi nyomozással párhuzamosan belső vizsgálatot indítanak és iskolai szinten is megbüntetik az elkövetőket.

Sz. G. T.