Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elfogták a Pece-parti gyilkost

megvan1

Hétfő este Temesváron fogták el azt a 27 éves váradi fiatalembert, Sorin Rogiát, akit azzal gyanúsítanak, hogy november 9-én Nagyváradon különös kegyetlenséggel meggyilkolta egyik barátját, a szintén 27 éves Radu Bogdant. A gyilkosságot követően a tettes a szétvert fejű áldozatot egy, a Pece-parthoz közel levő tömbház mellé rejtette el, s megpróbálta száraz falevelekkel betakarni. Az áldozat és a gyanúsított régi barátok, iskolatársak voltak, az áldozat ápoló rezidensként dolgozott a váradi megyei kórházban, a vádlott apja is ott dolgozik, mint ismert orvos.

megvan1a

A brutális tettet követően a vádlott eltűnt, ellene országos, majd nemzetközi körözést adtak ki. Rogiáról kiderült, hogy különösen agresszív ember, aki feltehetően drogozott is, egyik passziója az volt, hogy nyilvános helyeken rongált garázsokat, szemetes-konténereket, a gyilkosság előtti éjszaka több ezer eurós kárt okozott egy éjszakai vandál-portyája alatt. Hétfő este a temesvári vasútállomáson a rendőrök egy rutinellenőrzés során figyeltek fel egy zavart viselkedésű fiatalemberre, akiben felismerték a körözött személyt. Rogiát elfogták, és Nagyváradra szállították. Egyelőre annyit tudni, hogy Szerbiába akart szökni. Információink szerint tegnap beismerte a gyilkosságot.

(szőke)