Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elfogadták Nagyvárad költségvetését

Egyhangúlag jóváhagyták a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület csütörtöki ülésén a megyeszékhely költségvetését. Míg a szociáldemokrata pártiak azzal indokolták igen szavazatukat, hogy a liberálisok is jóváhagyták a megyei költségvetést, addig Huszár istván RMDSZ-es képviselő elmondta: azért támogatják a büdzsét, mert írásban benyújtott javaslataik egy részét elfogadták. A javaslatokra s az ülés részleteire visszatérünk.

elfogadtak

Nagyvárad tervek szerint 2017-ben egyébként több mint egymilliárd lejből, pontosan 1 051 860 830 lejből gazdálkodhat. A bevételi oldalon 979 645 750 lej szerepel, a különbözetet az elmúlt évek bevételi többletéből fedezik. A váraid önkormányzat 600 ezer lejnyi bevételre saját forrásokból, állami támogatásokból illetve uniós támogatásokból számít, 7,6 millió lejre hitelekből, külső forrásból érkező, vissza nem térítendő támogatásokból 3,9 millió lejjel számolnak, az önkormányzat hatáskörébe tartozó, de saját költségvetéssel rendelkező intézmények 367,9 millió lejes bevétellel számolnak. A költségek a következőképpen oszlanak meg: befektetésekre 226,9 millió lejt fordítanak, működési költségekre 421,6 millió lejt. A közintézmények saját büdzséjükből 360 millió lejt fordítanak működésre, és 31,5 millió lejt befektetésekre. A hitelekből és külső forrásokból származó összegeket a befektetésekre fordítják.

Fried Noémi Lujza