Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elfogadták az Első Ház program garanciakeretét

Az idei Első Ház program garanciakeretét 2,67 milliárd lejben állapították meg, ebből 2,5 milliárd lejt egy hétfőn elfogadott határozattal különít el a kormány, 175,5 millió lej az előző évi keretből maradt fenn.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

A kabinet közleménye értelmében módosították hétfőn a program alkalmazási módszertanát is, hogy összhangba hozzák azt a kedvezményes lakásvásárlásról szóló programot módosító, 2016/97-es sürgősségi rendelettel. Ennek megfelelően kiegészítették azoknak a lakásoknak a meghatározását, amelyek a program keretében vásárolhatók meg vagy építhetők fel.

Eszerint azokat az ingatlanokat tekintik új lakásoknak, amelyek a hiteligénylést megelőző legfeljebb öt évben épültek. „Újaknak tekintik azokat a lakásokat is, amelyeken a szerkezet megerősítését vagy a földrengéskockázat csökkentését célzó munkálatokat/beavatkozásokat végeztek, amennyiben erre a hiteligénylést megelőző legfeljebb öt évben került sor” – áll a közleményben. (Agerpres)