Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elfogadták a városfejlesztési stratégiát

Kedden tartották a nagyváradi önkormányzati képviselőtestület márciusi ülését. Az ülés során a tanácstagok többek között elfogadták Nagyvárad 2015–2020 közötti városfejlesztési stratégiáját, ennél a Szociáldemkrata Párt (PSD) öttagú frakciója tartózkodott. Az ő kezdeményezésüket, mely a főtér felújítása miatt adott volna egyeseknek anyagi kedvezményt, ellenben elutasította a képviselőtestület. Jóváhagyták többek között azt, hogy a Nagyváradon szociális tevékenységet folytató alapítványok támogatást kaphassanak, valamint a Nagyváradi Szociális lés Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) szerkezeti felépítését, illetve kibővítették a C. Coposu és a Kossuth (ma Indepenţei) utcai parkolók építéséről szóló határozattervezeteket.

elfogadtak

Az ülés végén a különféle címszó alatt Andrási László, a  Nagyváradi  Agility Egyesület képviselője elmondta, hogy 2010 óta próbálnak területet kapni az önkormányzattól, legutóbb pedig, miután a közösségi oldalukra is kiírták a  történteket, városházi ellenőrzést kaptak, Bokor Almira pedig, aki egy állatvédő egyesületet képvisel, kérte, hogy egyesületük vehesse kezelésébe a nagyváradi kutyamenhelyet.

Utóbbi nem kapott helyben választ, előbbinek azonban az Ingatlankezelő Igazgatóság képviselője elmondta, hogy lezárták vele való levelezésüket kérelmének elutasításával: az indoklás az volt, hogy nincs az önkormányzatnak elegendő területe arra sem, hogy a lakásépítéshez telekre váró 950 fiatal házaspárnak házhelyet adjanak.

Fried Noémi Lujza