Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elfogadták a csegődi kastély értékbecslését

Némi vita után, de elfogadták a csegődi kastély értékbecslését a Bihart Megyei Tanács csütörtöki ülésén, a liberális párti tanácstagok pedig Pásztor Sándor ígérete után – miszerint szükség esetén akár már szeptemberben visszatérnek a kérdésre – visszavonták az ott működő intézet elköltöztetésének javaslatát.

Archív fotó

Archív fotó

Az ülés után Pásztor Sándor elmondta: a csegődi kastély problémája 2004. óta tart, mivel a megyei tanács, amely valamikor még a 2000-es években beépített épületeket annak területére, folyamatosan hitegeti a tulajdonost azzal kapcsolatban, hogy él e- vagy sem elővásárlási jogával. Mint az iratokból kiderült tavaly márciusban még az elővásárlási jog gyakorlása mellett szavazott a megyei önkormányzati képviselőtestület, és ezt a liberális párt döntötte el, most annak tanácstagjai azt javasolták, hogy mégse vegyék meg az ingatlan, tette hozzá Pásztor Sándor. Az ő kérése az volt, hogy döntsenek végre arról, megveszik-e vagy sem az ingatlant, s amennyiben úgy döntenek, megvásárolják azt, elindítják az ehhez szükséges procedúrát, amennyiben nem, a tulajdonos szabad kezet kap a kastély és a telek eladásához.

A kastélyt egyébként 426,8 ezer euróra, az 54,1 ezer négyzetméteres területet pedig 75.8 ezer euróra értékelték fel, a liberálisok az árat kifogásolták hozzászólásaikban, mondván, hogy a kastély romos állapotban van, végül a tanács elfogadta az értékbecslést, ami azt jelenti, hogy az eljárás mehet tovább a maga útján, és több mint tíz év után döntés születhet az ingatlanról.

Fried Noémi Lujza