Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Eléri a határt az autópálya

Míg Románia immár másfél évtizede képtelen megépíteni az észak-erdélyi autópályát, Magyarország folyamatosan bővíti sztrádahálózatát. Tegnap letették az alapkövét az M4-es sztrádának, amely Debrecentől indulva Nagykereki mellett éri el az országhatárt, két és fél év múlva. A mintegy százmilliárd forintos beruházással tulajdonképpen megnyílna az út az erdélyi és nyugat-romániai vidékek felé, ha volna, amihez csatlakoztatni a magyarok által megépítendő autópályát, de ahogy egyelőre kinéz, az a határvonalnál a romániai pusztaságban, a mezőn ér majd véget.

eleri a hatart

A Berettyóújfalu mellett megtartott ünnepségen jelen volt és beszédet mondott Cseke Attila, a RMDSZ szentárusi frakciójának vezetője, aki hangsúlyozta a magyar beruházás fontosságát és reményét fejezte ki, hogy idén végre lezárul a procedurális eljárás az észak-erdélyi sztráda megépítésére. Amint Cseke érdeklődésünkre elmondta, elképesztő a román állam hozzáállása az Erdélyt és Partiumot átszelő autópálya-építéshez, ugyanis most még a pénz is rendelkezésre áll. A Bihar megyei, Bors és Berettyószéplak közötti szakasz befejezésének szintén biztosított a finanszírozása, csak éppen nincsen olyan cég, amelyik elvégezné a munkát a román állam megrendelésére.

(B. B.)