Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élen zárta a Tengo a bajnokság első felét

Elnapolt meccseket pótoltak a hétvégén a nagyszalontai Sándor Péter Sportcsarnokban, ahol a helybéli Tengo SK felnőtt és ifjúsági lábtenisz (futnet) csapata lépett pályára.

Látványos labdamenteket láthattak a hajdúvárosi lábteniszkedvelők

Látványos labdamenteket láthattak a hajdúvárosi lábteniszkedvelők

A honi bajnokság ötödik fordulójában sorra kerülő találkozókat az eredeti időponthoz képest egy héttel később játszották, mivel a hajdúvárosiak az Interliga második tornáján vettek részt június 24-én. A felnőttek a Temesvári Futnet gárdájával mérték össze erejüket, s bár vezérük, Georgel Bobiş objektív okok miatt nem tudott pályára lépni, nem okozott gondot a bánsági csapat legyőzése. Egyedül egyéniben tudott játszmát nyerni a temesvári gárda, de összesítésben a szalontaiak győztek 5–0-ra, amely visszavette az első helyet a bajnokságban. Id. Sorean László, a Tengo SK vezetője a következő játékosokat szerepeltette a bajnokság első felének utolsó fordulójában: Alex Sorean, Nagy Darius, Bagosi István, Vasile Sorean jr., Ilyés Gergö és Denis Purja, de a vendégcsapatban is akadt hajdúvárosi tehetség, Csősz Krisztian ugyanis a Béga parti városban jár egyetemre.

Az ifik (balról) komoly erőkifejtésre késztették a kolozsváriakat

Az ifik (balról) komoly erőkifejtésre késztették a kolozsváriakat

Az ifjúsági csapat a rangsor második helyén álló Kolozsvári JSF gárdáját fogadta, s bár derekasan küzdött, végül 5–0-s vereséggel zárta a fordulót. A csapat a következő összeállításban lépett pályára: Gál Szabolcs, Lăzău Norbert, Halász Dániel (a fordulót megelőző napon töltötte be 14. életévét), Márk Bence, Bondar Berci és Suciu David.

A hatcsapatos bajnokságban most egyhónapos szünet következik, a visszavágók első fordulójára augusztus 4-én kerül majd sor. Félidőben a következőképpen néz ki a rangsor: 1. Nagyszalontai Tengo SK – 46 pont, 2. Kolozsvári JSF – 44, 3. Kolozsvári Victory – 38, 4. Szilágysomlyói Simex – 37, 5. temesvári Futnet – 33, 6. Nagyszalontai Tengo U21 – 27.