Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak

A görög katolikus húsvét kapcsán jótékonysági tartósélelmiszer-gyűjtést szervez az Auchan áruháznál a nagyváradi Rotaract Klub április 22-én, 23-án és 24-én, vagyis péntektől vasárnapig. Az üzlet bejáratánál a Rotaract és Interact klubok önkéntesei felvilágosítják majd a beérkező vásárlókat arról, hogy milyen formában adományozhatnak, a kijáratnál pedig egy külön erre a célra kihelyezett kosárban helyezhetik el tartósélelmiszer adományaikat mindazok, akik az ünnepek kapcsán szeretnének segítséget nyújtani olyan Bihar megyei családoknak, amelyek az alapvető élelmiszerekben is hiányt szenvednek.

elelmiszert

Adakozni pénteken 16–21, szombaton 10–20, vasárnap pedig 10–21 óra között lehet. A szervezők olyan tartós élelmiszereket várnak, mint búzaliszt, kukoricadara, száraztészta, rizs, bab, olaj, cukor, illetve különböző befőttek, konzervek, tartós édességek, sajtok vagy palackozott víz. Ez lesz a második év, amikor a Rotaract klub megszervezi a Ma te adakozol elnevezésű akcióját. A tavalyi megmozduláshoz több tucatnyi nagyváradi ember csatlakozott, s az összegyűjtött adományokat fogyatékos gyermekeket nevelő szülők számára osztották szét.

Sz. G. T.