Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élelmiszersegélyek újraosztása mától

A Nagyváradi Közösségi és Szociális Ügyek Hivatala (ASCO) értesíti a váradi érintetteket, hogy mától, szeptember 9-étől reggel 8–16 óra között újraosztják azokat a megmaradt tartós élelmiszereket, amelyeket EU-s támogatásból kaptak arra a célra, hogy a hátrányos helyzetűeket támogassák.

elelmiszersegelyek

Az élelmiszersegély a Cazaban utca 60. szám alatt, az északőssi strand tőszomszédságában vehető át, ahol régebben egy mosoda működött. Az idén azok jogosultak erre a támogatásra, akiknek családjában az egy főre eső jövedelemhatár 450 lej, továbbá azok a családok és egyedülálló személyek kaphatják meg, akik a 416/2001. számú törvény alapján hozott polgármesteri döntés értelmében garantált minimális jövedelemre jogosultak, de jogosultak e segélyre továbbá a munkanélküliek, azok a nyugdíjasok, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a havi 450 lejt, a súlyos fogyatékkal élők, a háborús veteránok, a volt politikai foglyok, a deportáltak, a forradalmárok stb.

Az újraosztásnál mindazok jelentkezhetnek, akik az újraosztás dátumától számítva megfelelnek e kritériumoknak, illetve nemcsak azok, akik még nem vették át e segélyt, hanem azok is, akik már részesültek e támogatásban. A segélyosztás a tartalékon lévő élelmiszercsomagok teljes kiosztásáig tart. Egyébként a jogosultak két élelmiszercsomagot kapnak, ezek egyenként 8,8 kilósakat, tartalmuk megegyezik. A dobozok a következő tartós élelmiszereket tartalmazzák: 1 kg lisztet, 2 kg málét, 0,4 kg száraztésztát, 2 liter étolajat, 1 kg kristálycukrot, 0,3 kg húskonzervet, egy 200 grammos májpástétomkonzervet, 1 kg rizst, 0,4 kg paradicsompasztát és 0,5 kg szárazbabot. Az ASCO illetékesei arra is figyelmeztetik a segélyben részesülőket, hogy maguknak kell gondoskodniuk a csomagok elszállításáról.

Részletes információk az ASCO honlapján (www.asco-oradea.ro) találhatók.