Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élelmiszeripari egységeket ellenőriztek

A Bihar Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) július folyamán 957 ellenőrzést hajtott végre.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció


A többnyire forgalmas, turisztikai jelentőséggel bíró övezetekben és útvonalak mentén végzett ellenőrzések során az élelmiszeripar különböző területeihez tartozó egységeket vizsgálták meg, úgy mint élelmiszerpiacok, vágóhidak, élelmiszerraktárak, feldolgozóüzemek, szupermarketek és egyéb kereskedelmi és közélelmezési egységek, mészárszékek.

A DSVSA munkatársai 94 élelmiszermintát gyűjtöttek be laborvizsgálatok végzése céljából, elsősorban a nyári évszakra jellemző élelmiszerek kínálatából, amelyek a magas hőmérséklet miatt különösen nagy odafigyelést igényelnek. Az akció következtében az igazgatóság ellenőrei 54 büntetést állítottak ki, amiből 34 pénzbírság 97400 lej értékben, illetve 60 élelmiszeripari egységet zárattak be kiadott rendeletek útján. A DSVSA által talált főbb kihágások az állategészségügyi engedély nélküli működés, valamint az élelmiszerek előállításának és árusításának nem higiénikus módja.

A DSVSA a megbírságolt vagy bezárt élelmiszeripari egységek neveit tartalmazó listát a törvény értelmében nem hozhatja nyilvánosságra.