Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Élelmiszercsomagokat osztanak

Ma reggel 8 órától elkezdődik a nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának az ASCO által a városi önkormányzattal közösen lebonyolított élelmiszercsomagok elosztása a rászorulóknak. Az elosztópont helyszíne az Izabella (ma Codrilor) utca 3. szám, ami a városi strand és a Dinamo sportközpont között található. Külön felhívják a figyelmet, hogy a csomagosztás időszakára a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) ideiglenes buszmegállót működtet majd a helyszínen, a 15-ös autóbusz vonalán.

elelmiszercsomagokat

A segélycsomagra a következő kategóriájú személyek jogosultak: a kisjövedelmű egyedülálló személyek, illetve azok a nagycsaládosok, akik eddig is szociális segélyben részesültek, azok a munkanélküliek, akik a megyei munkaelosztó-központnál jövedelem nélkül regisztrálva vannak, vagy akiknek a 400 lejt nem haladja meg a munkanélküli segélyük, továbbá azok a nyugdíjasok, akiknek jövedelme szintén nem haladja meg a 400 lejt, valamint az egészségileg súlyosan sérült kategóriába tartozó munkaképtelenek.

A csomagok átvételéhez szükséges iratok: személyi igazolvány (azé, aki a csomagot átveszi és azé is, aki számára felveszi azt, ha a segélyre jogosult illető nem tud jelen lenni), kiskorúaknak születési bizonyítvány és a szülő vagy hivatalos gyám/eltartó személyi igazolványa.

A mai nap folyamán reggel 8 órától délután 5-ig a kisjövedelműek jelentkezhetnek a szociális segély címen kiosztott csomagokért. Jövő hétfőtől, azaz december 22-étől ugyanennek az órarendnek megfelelően a többi említett kategória kerül sorra ábécésorrendben, pontosabban december 22-én az Aa–Ba, 23-án a Be–Bo, 29-én a Br–Ce, 30-án a Ch–Cm kezdetű vezetéknévvel rendelkezők. A továbbiakban várhatóan január 5-én folytatják a csomagosztást.

Az élelmiszercsomagok egységesen 13,5 kilogrammosak és lisztet, kukoricadarát, száraztésztát, olajat, cukrot, húskonzerveket tartalmaznak az EU és a román kormány védjegyével ellátva.

T. G.