Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elektra és folk jam

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese január 17-én, szombaton 19 órától mutatja be Elektra című mozgásszínházi előadását.

A darab, mely Euripidész azonos című tragédiája nyomán kerül színpadra, egy, a Nagyvárad Táncegyüttes és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem között 2013-ban létrejött együttműködés eredménye, melynek keretében pályázatot hirdettek az egyetem III. éves, koreográfia szakos hallgatói részére, vállalva egy diák vizsgaelőadásának létrehozását.

A pályázatot Györfi Csaba nyerte, időközben a projekthez csatlakozott még a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem két diákja: Márton Erika harmadéves látványtervező szakos hallgató, mint az előadás díszlet- és jelmeztervezője, valamint Szőke Zsuzsa másodéves színházelmélet szakos hallgató, aki rendezőasszisztensként végezte Váradon a szakmai gyakorlatát.

Az előadás bemutatójának helyszíne a Szigligeti Stúdió (Moszkva utca 8. szám). Mivel a bemutatóra már minden jegy elkelt, az érdeklődők már csak a következő előadások időpontjaira válthatnak jegyet: 2015. január 20., kedd 19 óra; január 23., péntek 19 óra; január 30., szombat 19 óra.

Jegyeket kizárólag a  Szigligeti Színház jegypénztárában lehet vásárolni keddtől péntekig 11 és 17 óra között, valamint az előadások előtt egy órával. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

elektra

Elektra után folk-jam

Január 17-én este a Nagyvárad Táncegyüttes Elektra című előadásának bemutatója után folk-jam koncert lesz a Moszkva Kávézó nagytermében. A koncert alkalmával Pál István „Szalonna” és bandája, valamint a Soroglya Zenekar fog muzsikálni a nagyváradi közönségnek.

A nemrégiben – kultúrát, hitet és a magyarság összetartozását erősítő népzenei szolgálatáért – Magyar Örökség díjjal jutalmazott Pál István „Szalonna” és bandája nemrég járt Nagyváradon, a Kárpát Medencei Magyarok Zenéje koncertsorozat alkalmával. Akkor fergeteges sikert arattak a közönség köreiben. A kárpátaljai születésű népzenész és együttese most a Soroglya zenekarral lép majd színre, hogy egymást váltva és együtt muzsikálva ismét elkápráztassák a hallgatóságot a Kárpát-medence leggyönyörűbb zenéivel. Az est során azon sem kell majd csodálkoznunk, ha az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük.

Jegyeket elővételben a Szigligeti Színház jegypénztárában (a fentebb olvasható nyitva tartási rend szerint), illetve a koncert előtt egy órával a bejáratnál lehet majd váltani 10 lejes egységáron.