Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elek apóra emlékeztek

Minden évben Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünneplik a magyar népmese napját. Ebből az alkalomból szerveztek vetélkedőt a napokban 5–7. osztályos diákoknak a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban Tamás Péter Réka, Bán Imola és Faragó Enikő tanárnők. A megmérettetés előtt tizedikes, illetve tizenegyedikes diákok közreműködésével elevenítették fel a székelyföldi születésű meseíró életét. A rövid műsor után következett a mesevetélkedő, mely során az Égig érő fa című Benedek Elek-mese alapos ismeretéről kellett tanúbizonyságot tegyenek a fiatal résztvevők. A vetélkedőnek emellett volt szépolvasó része is, a hat versenyző csapat pedig emellett alternatív végződéseket is ki kellett találjon a meséhez.

Elek-apora (2)

A vetélkedőt megelőzően illusztrációs versenyt is hirdettek a diákok körében, a legjobban sikerült darabokat pedig kiállították az iskola második emeleti dísztermében, ahol egyébként az egész nap folyamán teaház üzemelt a szünetekben. A mesék felé a nagyobb diákok is érdeklődéssel fordultak – hangsúlyozta lapunknak Bán Imola. A verseny lebonyolításában a tizedikesek segédkeztek, mások pincérkedtek, székeket pakoltak, cukorkát osztogattak, vagy egyéb módon járultak hozzá az esemény sikeréhez.

Szombati-Gille Tamás