Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Elégedettek a szervezők a Szent László Napokkal

A szervezők és az önkéntesek

Kedd délután a nagyváradi Rhédey-kertben tartottak összegző, kiértékelő sajtótájékoztatót a hétvégén lezajlott Szent László Napok szervezői. Jelen voltak azok az önkéntesek is, akik segítettek a háromnapos rendezvény lebonyolításában.

Zatykó Gyula főszervező foglalta röviden össze a fesztivál eseményeit, és vonta le a tanulságot. Eddigi saccolások szerint a három nap alatt közel 30 ezer ember fordult meg a parkban, illetve a más helyszíneken megtartott programokon. A legnagyobb látogatottsága a szabadtéri koncerteknek volt, Rúzsa Magdi koncertjén körülbelül hatezren, a Csík zenekar előadásán pedig tízezren voltak. Zatykó örvendetesnek találta, hogy minden korosztályt meg tudtak szólítani, az érdeklődés a vártnál is nagyobb volt, meglátása szerint igazi közösségformáló ereje volt a rendezvénysorozatnak. A nagy tömeg ellenére rendbontás nem volt a három nap alatt, sőt a szervezők elmondták, a közönség civilizáltan szórakozott, nem szemeteltek, nem volt semmi olyan negatív tényező, ami bomlasztotta volna a jó hangulatot. A rendezvény ideje alatt a váradi önkormányzat egyik munkatársa is kilátogatott a Rhédey-kertbe, ahol elmondta, a város vezetőségét meglepte, hogy ilyen szépen, ekkora fesztivált tudott szervezni a Szent László Egyesület, aemlyet társszervezők, így az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és sok civil támogatott, nem csak pénzzel, de munkával és adományokkal is. Hogy mennyibe került a háromnapos rendezvénysorozat, nem tudtuk meg, a szervezők azt felelték, még folyik a kiadások, támogatások összesítése. Zatykó Gyula reményét fejezte ki arról, hogy jövőre, ha lehet, az ideinél is jobb lesz majd a nagyváradi Szent László Napok, és tradícióvá tudják sikerül változtatni, és ezzel a városalapító nagy király emlékének adózni évről évre.

Szőke Mária