Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Éledezik a Luceafărul

Meglepő győzelmet szerzett a váradi Luceafărul focicsapata a másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójában.

Micovschi...

Micovschi…

A múlt héten még megszűntként emlegetett gárdát új befektető vette át, s szombaton már első győzelmüket ünnepelhették a piros-kékek. Az ellenfél az első hely megszerzésére is esélyes Târgoviştei Chindia volt a Bodola Gyula Stadionban, s az első félidőt követően a hazaiak voltak előnyben (2–1). Az előző találkozókkal ellentétben, a térfélcserét követően sem változott az állás, így a váradiak (a kispadon Cristian Dulca foglalt helyet vezetőedzőként) megszerezték első győzelmüket a bajnokságban. A gólokat Codoban (23. p. – büntetőből) és Bedea (43.), illetve Ivan (25.) lőtték.

... és Farcaş az utánpótlás válogatottakban lőtt gólt

… és Farcaş az utánpótlás válogatottakban lőtt gólt

A másodosztály hatodik fordulójában: Marosvásárhely–Brăila 2–1, Snagov–Călăraşi 0–1, Szatmárnémeti–Afumaţi 0–2, Aradi UTA–Baloteşti 2–2, Temesvári Miroslava–Clinceni 1–2, Suceava–Metaloglobus 1–1, Luceafărul–Târgovişte 2–1, Ripensia–Argeş FC 1–1, ASU Poli–Mioveni 1–0, Târgu Jiu–Hermannstadt 1–3. Az élen: 1. Hermannstadt (15 pont), 2. Ripensia (14), 3. Vásárhely (13). A Luceafărul a 17. helyet foglalja el 4 ponttal, a hétvégén pedig a Bukaresti Metaloglobus vendége lesz.

A megyei első osztály második fordulójának szombati találkoban: Vaskohsziklás–Mihályfalva 3–1, Váradi Egyetemi FC–Belényesi Bihorul 6–1, Élesd–Gyapju 1-2 Szalonta–Vaskoh 8–1, Mácsapuszta–Váradszentmárton 1–2. A Biharszentandrás–Bors, a Diószeg–Madarász és Fugyivásárhely–Székelyhíd meccsek tegnap, lapzártánk után értek véget.

A megyei másodosztály második fordulójának szombati találkozóján, az első csoportban: Esküllő–Nagyváradi Dinamo 2–2.

A diószegi származású, a Luceafărulban is megfordult Claudiu Micovschi is betalált a román U19-es válogatottban a bosnyákok ellen idegenben ért 3–1-re győzelemben. A szintén volt Luceafărulos Ricardo Farcaş az U18-as válogatottban lőtt gólt a szlovákok elleni barátságos meccsen.