Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Éjszakai szállás hajléktalanoknak

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) minden télen igyekszik védelmet nyújtani a kiszolgáltatott helyzetben levő embereknek. Ennek megfelelően a Gutenberg utca 8. szám alatti hajléktalanszállón továbbra is befogadják éjszakára nem csak az utca embereit, hanem bárkit, akinek lakhatási körülményei nem megfelelőek, illetve veszélyesek a hideg időszakban.

ejszakai 1

Az éjszakai menhely két épületrészben és öt lakókonténerben szállásolja el a rászorulókat, melyekben van külön férfiak és külön nők számára kialakított mellékhelyiség, zuhanyzó, mosókonyha, valamint közösségi terem is.

Az ellátottak a szállás mellett tanácsadást is kapnak állás- és lakáskeresést, a személyes okmányok megszerzését, illetve a szociális segélyekhez szükséges dokumentumok kitöltését illetően. Az ASCO emellett hamarosan a helyi tanács elé terjeszt egy javaslatot arra, hogy az éjszakára elszállásolt személyeknek meleg ételt is biztosíthassanak, valamint nap közben is bent tarthassák őket a hideg időszakban.

Akiknek tudomásuk van olyan hajléktalanokról, akiket jelenlegi alvóhelyükön fagyásveszély fenyeget a 0745/590-290-es illetve a 0359/466-666-os telefonszámokon vehetik fel a kapcsolatot a hajléktalanszálló munkatársaival.

Sz. G. T.