Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Éjjeli árvízvédelmi gyakorlat volt

A Körösök Vízügyi Igazgatósága első ízben vett részt egy éjszakai árvíz-elhárítási gyakorlaton. A gyakorlat célja az volt, hogy ellenőrizze az intervenciós csapatok hatékonyságát, közösen a Maros, a Szamos, a Tisza és a Bánáti vízügyi igazgatóságokkal. A közös gyakorlat a szerdáról csütörtökre virradó éjszakán zajlott, a Fekete-Körösön, az Arad megyei Ácsva (Avram Iancu) és Nagyzerénd (Zerind) települések területén.

ejjeli

Az akció keretében az Országos Vízügyi Hatóság (Apele Române) 180 alkalmazottja hét óra leforgása alatt közel négy kilométernyi partszakaszt magasított meg rögtönzött védőgáttal, annak érdekében, hogy a környező településeket megóvják az árvíztől.

„A gyakorlat keretében kipróbáltuk az éjszakai világító felszerelést, valamint többféle összeállítható védőgátat is, mint hidrogát, aerogát, alumínium gát, illetve aquastop gátrendszerek. Fontos és átfogó gyakorlat volt, amelyben próbára tehettük erőforrásaink gyakorlati mozgósítását” – nyilatkozta Dorel Dume, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának vezetője.

Az akcióban hat teherjárművet, négy munkagépet, egy zsáktöltő gépet, egy kilenc és egy 12 méteres világítótornyot, valamint 25 reflektort használtak fel. A gyakorlat csütörtökön hajnali 2 órakor fejeződött be.

Sz. G. T.