Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Együtt szavalt a nemzet

A Himnusz születésének napján a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola 500 diákja és tanárai, valamint a Szigligeti Színház művészei, köztük Molnár Júlia és Meleg Vilmos, a magyar kultúra napján, január 22-én pontban 11.15 órakor közösen elszavalták Kölcsey Ferenc művét. Az Együtt szaval a nemzet program része volt ez a pár perces, szívet-lelket melengető esemény, amikor nemzeti imánkat egyszerre szavalták kicsik és nagyok, színészek és pedagógusok.

Az iskolaudvaron együtt szavalt kicsi és nagy

Az iskolaudvaron együtt szavalt kicsi és nagy

A jelenlévőket Pásztor Gabriella iskolaigazgató köszöntötte, hangsúlyozva, hogy immár három éve ápolják e hagyományt. Felidézte azt is, amikor három éve Érsemjénben voltak az éltanulóikkal egy eseményen, akkor is közösen szavalták el a Himnuszt.

Az „olvasó fát” birtokba is vették a diákok Fotók: Csikos Rolland

Az „olvasó fát” birtokba is vették a diákok
Fotók: Csikos Rolland

Az esemény végén meglepetés is várt a diákokra, ugyanis egy úgynevezett „olvasó fát” készítettek az iskolaudvarra, melyek „odúiban” négy könyvet rejtettek el, és azokat szünetekben bárki lapozgathatja, olvashatja.

S. T. K.