Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyre többen utaznak a biharkeresztesi járattal

Immár másfél hónapja, szeptember 5-én kb. kétévnyi szünet után ismét beindította a nagyváradi Helyi Közszállatási Vállalat (OTL) a biharkeresztesi buszjáratot a megyeszékhelyről, ezúttal azonban anyagi támogatót is találtak, az Auchan bevásárlóközpontot.

Csuzi Istvánt, az OTL vezérigazgatóját tegnap arról kérdeztük, mennyire vált be az újraindított járat, és hogy sokan igénybe veszik-e az. Csuzi elmondta, hogy növekedett ugyan a buszok kihasználtsága, jelenleg átlagosan napi 30–40 utasuk van, hétvégén valamivel többen utaznak, ám még így sem nyereséges ez a vállalkozásuk, ezért is volt szükséges a bevásárlóközpont anyagi támogatása.

Archív felvétel

Archív felvétel

Egyébként 500 forint vagy 7 lej egy jegy Váradról Biharkeresztesig, és ugyanennyibe kerül a visszaút is. Mindkét pénznemben lehet fizetni a buszon. Egyelőre nem terveznek bérletet, és a menetrend sem igazodik az iskolai órarendhez, illetve a korán munkába járókéhoz.

A hétköznap legkorábban Váradra érkező busz Biharkeresztesről helyi idő szerint 9.57 órakor fut be a váradszőllősi végállomásra (az OTL autóbuszállomására), a délutáni 17.37 órakor, az esti járat pedig 19.57-kor érkezik. Ezek sorrendben a következőképpen (magyarországi idő szerint) indulnak a biharkeresztesi vasútállomás melletti autóbuszállomásról: 8, 15.40 és 18 órától. Egyébként hétköznap Váradról Biharkeresztesre 7.45, 15.27 és 17.45 órakor indulnak a buszok, melyek sorrendben (magyar idő szerint) 7.50, 15.30 és 17.50 órakor érkeznek úti céljukhoz. Szombaton és vasárnap naponta hat járat van. A megállók a következők: váradszőllősi autóbuszállomás–Auchan–Vitéz János (Decebal) út–Dacia sugárút (cikcakk)– Biharszentjános–Bors (községháza)–Ártánd központja–Biharkeresztes (vasútállomás).

S. T. K.