Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyre több a kéménytűz

A téli fűtésszezon beálltával egyre több olyan tűzesethez riasztják a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tűzoltóit, amelyek nem megfelelően rendbetartott kémények miatt keletkeznek.

A múlt hétvégén is több ilyen eset volt Bihar megyében. Szombaton délután Vaskohsziklásra (Ştei) hívták a tűzoltókat, ahol egy lakóház teteje gyulladt ki. A szakértői vizsgálat szerint a problémát az okozta, hogy a ház kéményét nem tisztították ki a lerakódott koromtól, és emiatt az kigyulladt. Hétfőn reggel egy másik kéménytűzhöz is riasztották a tűzoltókat, Köröstárkányban (Tărcaia) gyulladt ki egy ház teteje, a bajt itt is az eldugult kémény okozta.

egyre tobb

De nemcsak a kémények fogtak lángot, szombaton este például egy személygépkocsi is kigyulladt Nagyszalontán. A helyszínre érkező tűzoltók eloltották a tüzet, de a jármű szinte teljesen kiégett. A tüzet az eddigi feltételezések szerint elektromos rövidzárlat okozta.

Vasárnap délelőtt a nagyváradi Nagyvásártéren (ma December 1 park) tört le és sodort az útra egy hatalmas faágat az erős szél. A tűzoltókat riasztották, hogy a forgalmat akadályozó ágat eltávolítsák az útról.