Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egypontos VSK-siker

A várakozásoknak megfelelően a végleletig kiélezett, fordulatos mérkőzést játszott egymással a Nagyváradi VSK-ESK és a Bukaresti Steaua férfi kosárlabdacsapata a Román Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A hétfő esti találkozóra csaknem megtelt az Antonio Alexe Sportcsarnok, amelyben több mint 1800-an buzdították a hazai csapatot. A nézők a hajrában állva skandálták a „VSK, VSK” rigmusokat, a csapat pedig vert helyzetből fordítva kerekedett felül riválisán.

A váradi Titus Nicoarát soraiban tudó fővárosi gárda remekül kezdte a találkozót, s az első negyed végén 11 pontos előnyre tett szert (25–14). A nagyszünetig hét pontot (34–38) faragott le hátrányából Cristian Achim együttese, amely a közönség lelkes buzdításának hatására, fordított (39–38, 49–46, 52–48) a harmadik játékrész során, ám a zárónegyednek kétpontos hátránnyal (59–61) vághatott neki. A küzdelem kiélezetté vált, s bár két perccel a vége előtt a Steaua még hét ponttal vezetett (70–63), a hajrában fordított a VSK, amely 77–76-ra megnyerte a találkozót.

Paşca élt a bizalommal, 11 pontot dobott a hétfői meccsen

Paşca élt a bizalommal, 11 pontot dobott a hétfői meccsen

 

Barnette volt a húzóember

A VSK új szerzeménye, a szlovén Miha Zupan tíz ponttal zárta a meccset (két hárompontosa volt). A hazaiak három vezére a 20 pontot és nyolc lepattanót szerző Sean Barnette, a 11 pontig jutó Rareş Paşca és a csapatkapitány William Franklin volt, a meccs legeredményesebbje a vendégek játékosa, Titus Nicoară volt, 23 ponttal és 9 lepattanóval. A találkozó sajátossága volt, hogy több szerep jutott a csapatok román játékosainak, mivel a kupában egyszerre két honi kosárlabdázó kell, hogy egyszerre pályán legyen. A VSK-nál az alapembernek számító Andrei Mandache mellett Paşca, Daniel Popescu, Bogdan Nicolescu és a születésnapos Silviu Lupusavei (3 pontot szerzett) lépett pályára, míg Bogdan Ţîbîrnă sérülés miatt nem játszhatott.

A nehéz pillanatokban Barnette húzta maga után a VSK-t

A nehéz pillanatokban Barnette húzta maga után a VSK-t

 

Statisztika

Nagyváradi VSK–Bukaresti Steaua 77-76 (14-25, 20-13, 25-23, 18-15). A VSK-ESK pontszerzői: S. Barnette 20, R. Paşca 11, M. Zupan 10, S. Nuhanovic 9, A. Mandache 8, W. Franklin 7, R. Markovics 5, S. Lupusavei 3, U. Lucsics 2, D. Popescu 2. Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics. A Steaua pontszerzői: T. Nicoară 23, N. Malesevics 20, M. Marinovics 11, P. Graham 7, W. Amis 6, C. Cooper 5, I. Drăguşin 2, S. Galdikasz 2. Edző: Hristu Shapera, segítője Claudiu Fometescu.

Zupan eredményesen mutatkozott be a VSK mezében

Zupan eredményesen mutatkozott be a VSK mezében

 

Visszavágó szombaton

A VSK-ESK szombaton 20 órától a fővárosban játssza a visszavágót, amelynek egypontos előny birtokában vág neki. A továbbjutáshoz legalább döntetlent kell elérnie (a bajnoksággal ellentétben a Román Kupában döntetlennel is zárulhat egy-egy találkozó).

A Román Kupa negyeddöntőjének további mérkőzései, ma: Târgu Jiui Energia–Bukaresti Dinamo (17.15, Digi Sport 1, visszavágó február közepén), vasárnap: Marosvásárhelyi KK–Craiovai SCMU (20, Digi Sport, visszavágó január 14-én). A Piteşti-i BCMU–Kolozsvári UBT találkozóra tegnap, lapzártánk után került sor. A visszavágót vasárnap 17.15 órától rendezik.

Távoli dobásból volt eredményes a születésnapos Lupusavei (fotók: CSM Oradea)

Távoli dobásból volt eredményes a születésnapos Lupusavei
(fotók: CSM Oradea)