Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyórás sötétség Nagyváradon

Március 19-én, szombaton a Föld órájában, azaz  20.30 és 21.30 óra között kikapcsolják a városháza kivilágítását, illetve a Nagyvásártéren (ma Parcul 1 Decembrie) a reklámok kivilágítását és a díszfényeket, tájékoztatott a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

egyoras

A közvilágítást ez nem érinti. Mindazok – akár cégek, közintézmények magánszemélyek –, akik csatlakozni akarnak a kezdeményezéshez, úgy tehetik, ha ugyanebben az időpontban nem használják az elektromos háztartási készülékeiket (számítógép, televízió, konyhai robotok stb.).

Ehhez a kezdeményezéshez  már évek óta csatlakozik a nagyváradi Rotaract Club is. Ebben az évben a Nagyvásártéren (Decenber 1. park) szelektív hulladékgyűjtést szerveznek a RER Ökológiai Szolgáltató Zrt. támogatásával illetve erre az egyórás „pihenőre”, tehát szombaton 20.30 és 21.30 óra között ugyanoda várják a lakosságot egy kis kikapcsolódásra: kocogásra, kerékpározásra.