Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egymást hűsítették a váradiak

Szórakoztató módját választotta a hőségbeli hűsölésnek az a félszáz gyermek és felnőtt, akikek a Point Event által szervezett „nagy locsolkodáson” vett részt szombaton, a December 1 parkban. A résztvevők vízipisztolyokkal, pillepalackokkal, tömlőkkel, vizes-lufikkal és egyéb locsolkodásra alkalmas eszközökkel felszerelkezve érkeztek, többnyire alkalomhoz illő, minimális öltözékben, de szép számmal voltak olyanok is, akik járókelőként csöppentek bele a bő két órán át tartó vízicsatába.

egymast 1

A szórakozást – magától értetődően – senki nem úszta meg szárazon, még a bámészkodók és a sajtó részéről érkezett fotósok sem. A résztvevők hatalmas, két-háromszáz literes vödrökből tölthették újra készleteiket, de nem egyszer megesett, hogy a töltésre szoruló vízipisztolyok helyett maguk a „fegyverek” tulajdonosai csobbantak bele az óriásvedrekbe, valamelyik szemfüles kollégájuk jóvoltából. A locsolkodás nyomán egy-kettőre vízárban úszott az ismeretlen katona szobra előtti tér, s ilyen körülmények közepette meglehetősen komikus látványt nyújtottak a helyszínen karikázó RER tisztítókocsik, amelyeket épp ez esemény ideje alatt küldtek ki, hogy felmossák a park kövezetét.

„A célunk az volt, hogy játékos kikapcsolódást és barátkozási lehetőséget biztosítsunk a váradiaknak, hiszen kevés igazán közösségi esemény történik ebben a városban” – nyilatkozta a Reggeli Újságnak Adina Todea, a szervezőcsapat vezetője, aki hozzátette, hogy a polgármesteri hivatal nyitott volt és támogatást biztosított a kezdeményezésnek. Az esemény végén diplomában részesült a locsolkodás legfiatalabb és legidősebb résztvevője is. A szervezők ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a más nagyvárosokból átvett locsolkodási programot hagyományteremtő szándékkal rendezték meg, és lehetőség szerint jövőre is megtartják majd.

Sz. G. T.