Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyéves az RMDSZ nőszervezete

Az RMDSZ keretében 2013. augusztus 23-án alakult nőszervezet egyéves tevékenységéről számolt be tagnapi sajtótájékoztatóján Biró Rozália, a szervezet országos elnöke, Vig Hajnalka Ildikó megyei elnök, valamint Fodré Gabriella, a nagyváradi szervezet vezetője. Mint elhangzott, az országos nőszervezet megalapításánál már eleve régiókban, megyékben gondolkodtak, hiszen az alapelképzelés az volt, hogy az RMDSZ struktúráin belül, de a helyi közösségek szerves részeként fejtsék ki tevékenységüket, a történelmi egyházak nőszervezeteivel együttműködésben. Célkitűzéseik között szerepelt a magyar közösség szociális problémáinak a felkarolása, a nők közéleti és politikai szerepvállalásának támogatása, a külföldi nőszervezetekkel való kapcsolatteremtés, valamint képzések indítása a nők sajátos igényeinek megfelelően.

egyeves

Ennek szellemében indították el a Sikeres nők iskolája elnevezésű programot, melynek keretében öt helyszínen szerveztek képzéseket a szebbik nem képviselőinek, melyeken kulturális, szociális, egészségügyi és egyéb területeken dolgozó sikeres asszonyok tartottak előadásokat. A szervezet legnépszerűbb rendezvénye a Mosolygó Karácsony című program volt, amelyen december 1–24. között országos szinten közel negyvenezren vettek részt. Nemzetközi kapcsolatok terén szintén nagy eredmény, hogy az RMDSZ-es hölgyek csatlakozhattak az Európai Néppárt nőszervezetéhez, és részt vehettek annak programjain.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban Biró Rozália elmondta, hogy a következő néhány hónapban a választásokra összpontosítnak majd, ugyanis az RMDSZ elnökjelöltjének támogatására összegyűjtött szavazatokkal szeretnék éreztetni jelenlétüket. A választásokat követő másfél évben pedig az lesz az elsődleges céljuk, hogy regionális szinten azonosítsák és kiválasszák azokat a hölgyeket, akik politikai szerepet vállalnának.

Sz. G. T.