Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyetlen játszma döntött a bronzéremről

Nagy csatában maradt le a dobogóról a Nagyváradi Bihorul Sportiskola ifjúsági röplabdacsapata a Nagybányán megtartott országos döntőben.

Hajszállal maradt le a második helyről a váradi röplabdacsapat

Hajszállal maradt le a második helyről a váradi röplabdacsapat

Kovács Zoltán edző együttese egyforma pontszámmal zárt a rangsorban második dési és a harmadik bukaresti csapattal, ám mivel egy játszmát veszített, ezért végül lemaradt a dobogóról. A Rapid elleni összevetésben a pontarány döntött, s a váradiak három ponttal kevesebbet szereztek fővárosi riválisuknál, ezért nem zártak dobogón. A bajnoki címet a Nagybányai 2-es számú Sportiskola szerezte meg, az ötödik helyen a Tulceai Sportiskola, a hatodikon pedig a Piatra Neamţi Sportiskola zárt. A Bihorul Sportiskola eredményei: 1-3 Nagybányával, 3-0 Piatra Neamt-cal, 3-1 a Rapiddal, 3–1 Tulceaával, 1–3 Déssel. Kovács Zoltán edző a következő játékosoknak szavazott bizalmat a tornán: Crişan, Maier, Jugan, Pusta, Majer, Pantea, Miclăuş, Borz, Boldiş, Bode, Stoie, Breban.

„Eddig minden korosztályban érmet szerzett a csapat, ezért szerettek volna ismét dobogóra állni a fiúk. Hajszálnyira voltunk a célkitűzéstől, ám hiába tudtunk egyedüliként játszmát nyerni a bajnokcsapat ellen, a végén a Rapid és a Tulcea elleni játszmavesztés bizonyult döntőnek. Ha csak az egyik meccsen veszítünk játszmát akkor ezüstéremmel zártuk volna a finálét” – értékelte a szereplést Kovács Zoltán a váradi csapat fiatal szakvezetője.