Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyetlen bihari csapat az idei Eötvös Kupán

Öt év után idén először nem rendeznek mérkőzéseket Nagyváradon az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornán, amelyen egyetlen bihari csapat, a Vaskohsziklási Avram Iancu Szaközépiskola vesz részt.

 

A Kelet Európa legnagyobb ifjúsági röplabda-fesztiváljaként van számon tartott tornán, amely idén a 17. kiírásához érkezett Debrecenben (kilenc pályán) és Balmazújvárosban rendeznek fiú- és lánymérkőzéseket. Az első találkozókra augusztus 17-én, szombaton kerül sor, a döntőket Debrecenben, az Oláh Gábor utcai sportcsatokban rendezik meg augusztus 19-én, hétfőn. A fiútorna aranyérmes gárdája a magyar felnőtt válogatottal játszik gálameccset. Ahogyan az már hagyománnyá vált szombaton este a résztvevő csapatok Debrecen központjában tartanak felvonulást.

A lányoknál és fiúknál is érkeztek nevezések olyan országokból, ahonnan a torna története során még nem vettek részt együttesek, így ismét erős és egzotikus mezőny jött össze.

A lányoknál a magyar A és B válogatott mellett neves klubcsapatok szeretnének érmet szerezni, de a 24-es mezőnyből nem lesz könnyű az élmezőnybe jutni. A fiúknál három országos válogatott jelentkezése parancsol tiszteletet, de a klubcsapatok is bizonyítottak már. A grúz és a belga válogatott először és nagy reményekkel vesz részt a tornán, amelynek döntőjét a 2012-es Nyári Olimpiai Játékok férfi röplabda fináléjának első játékvezetője, Hóbor Béla vezeti majd.

A tornát idén is kísérő rendezvények színesítik. Ismét nemzetközi rajzkiállítást rendeznek; sor kerül az edzők, sportvezetők szakmai fórumára is. A csapatok felvonulása augusztus 18-án (vasárnap) este fél kilenctől (helyi idő szerint) lesz a Déri téren. Előtte a Debrecen Big Band zenél.

A verseny hivatalos honlapján (http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ, például az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a régebbi tornák képei, eredményei, a résztvevő csapatok nevei és csapatképei megtalálhatók.

B. P.