Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyedülálló anyákat támogatnak

Gyermeküket egyedül nevelő anyák megsegítésére szervezett jótékonysági gálaestet december 9-én, szombaton a szociál-demokrata nőszövetség. Az immár hagyományossá vált karácsony előtti rendezvényt jó néhány évvel ezelőtt Mudura Sándor, a nagyváradi Lotus Center alapító tulajdonosa indította útjára. A kezdeményezést később a PSD nőszövetsége folytatta.

egyedulallo 1

A szombati gálaesten összesen 180 szociál-demokrata vett részt, élükön Ioan Mand megyei elnökkel, valamint Emilian Pavel EP-képviselővel, Florian Bodog miniszterrel, Ioan Roman, Gheorghe Bogdan és Dumitru Gherman képviselőkkel, Claudiu Pop volt prefektussal és számos és polgármesterrel. A rendezvényen jelen volt a politikai szövetséges ALDE delegációja is, Ciprian Blejan társelnök vezetésével.

Mint Erica Mang, a nőszövetség vezetője elmondta, ebben az évben sokkal inkább a közös vacsorára és a szocializálódásra fektették a hangsúlyt, mintsem az ünnepélyességre. A döntés pedig sikeresnek bizonyult. A résztvevők a Jessie & Party Band által biztosított zenei aláfestéssel, valamint Florica Opriş Abăghioaiei román népdalénekes alkalmi fellépésével egy kellemes estét töltöttek együtt.

A jótékonysági rendezvényt számos cég és magánszemély támogatta, akik nem kívánták megnevezni magukat. A résztvevők ugyanakkor a helyszínen 25 lejes tombolák megvásárlásával is adakozhattak. Több mint kétszáz tombolatárgy – festmény, karácsonyi dísztárgy, kozmetikum, szeszes ital stb. – került kisorsolásra. A jótékonysági est bevételéből 150 egyedülálló anyát támogatnak majd.

Sz. G. T.