Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egyedül képviselte a megyét

Pencz Tamás, a Szacsvay Imre Általános Iskola második osztályos tanulója volt az egyedüli diák, aki Bihar megyét képviselte a szatmárnémeti Kölcsey gimnáziumban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 20-án, vasárnap rendezett országos vers- és prózamondó versenyen.

A fiatal versenyző Antal Fórizs Enikő tanítónő felkészítésében A róka meg a farkas a lakodalomban című magyar népmesét adta elő. S bár a dobogóra végül nem sikerült felkerülnie, a tanítók körében mégis elismerést vívott ki magának. A nagyváradi Szacsvay iskola II. B osztályának ugyanis van egy testvérosztálya a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban, melynek tagjait a váradi gyerekek nagyköveteként, Pencz Tamás korát meghazudtoló érettséggel köszöntötte, majd a versenyen is derekasan helyt állt. „Nagyon magabiztos volt. Büszke voltam rá” – mondta Antal Fórizs Enikő tanítónő, aki elkísérte tanítványát a versenyre.

 

Pencz Tamás egyedül képviselte a megyét

Pencz Tamás

 

A megmérettetés előtt a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai megzenésített verseket énekeltek, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói pedig néptáncműsort mutattak be. A produkciókat követően a dr. Nagy Éva minisztériumi tanácsos, Márk Nagy Ágota drámapedagógus és Elek György publicistából álló háromtagú zsűri döntésének eredményeként az I–II. osztályosok kategóriájában az alábbi eredmények születtek: 1.díj: Volfer Dóra (II. osztály, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), 2. díj: Csorvási Panka (I. osztály, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), III. díj: Kárpinszki Benedek (I. osztály, 10-es Számú Általános Iskola).

Sz. G. T.