Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy szebb karácsonyért

Megszépítették a betegek karácsonyát, ugyanis a Nagyváradi Caritas Catolica házibeteg-gondozói programjában ellátott hat idős, beteg személy részesült hétfőn és kedden azokban az adományokban, amelyek a római katolikus püspökség által szervezett jótékonysági adventi vásáron gyűltek össze, a jólelkű vásárlók által tett megajánlásokból.

egy szebb 1

Az adományok kiosztásában mindazoknak a csoportoknak a képviselői részt vettek, amelyeknek tagjai időt és fáradságot nem sajnálva ötletesebbnél ötletesebb kézműves termékeket készítettek a vásárra, hogy azokat a házibeteg-gondozói program javára értékesítsék. Az így befolyt összegek elegendőek voltak ahhoz, hogy hat ellátott fejenként 1200 lejes pénzadományban részesüljön az ünnepek előtt. A választás többnyire idős, halmozott betegségekben szenvedő személyekre esett, olyan nagyváradi, érmihályfalvi, nagyszalontai és fugyivásárhelyi lakosokra, akiknek jövedelme átlagosan nem haladta meg a havi 400 lejt, de voltak köztük olyanok is, akik semmilyen jövedelemmel nem rendelkeznek.

Az ajándékokat kiosztók olyan élethelyzetekkel találkozhattak, amelyeket az átlagember elképzelni is nehezen tudna, és melyeknek közepette a pénzadományok olyan csodálatos reménysugarat jelentettek, amely túlmutatott az egyszerű, anyagi segítségnyújtáson. Nem egy helyen könnyzápor és nevetés együttesen fogadta a püspökség címerével fémjelzett borítékokat, melyeket az Élet Autizmussal Egyesület, a Várlak Ifjúsági Csoport, a Családosok Csoportja és a püspökségi konyha képviselői nyújtottak át ünnepi jókívánságok és ölelések kíséretében.

Az adományok kiosztásában részt vett Böcskei László megyéspüspök, Vakon Zsolt püspöki titkár, Rajna József Caritas-elnök és Egeli József alelnök is, valamint a Caritas házibeteg-gondozói programjának munkatársai, akik hét központban mintegy 250 otthon ápolt beteg szenvedéseit enyhítik odaadó gondozással nap mint nap.

Sz. G. T.