Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy ponttal nyert a VSK

Csapnivalóan kezdte, kiválóan folytatta, végül a hajrában dobott kosárral szerezte meg a győzelmet a váradi férfi kosárlabdacsapat a román élvonal 17. fordulójában.

Nuhanovics dobása döntött a váradiak javára

Nuhanovics dobása döntött a váradiak javára

Népes közönség előtt lépett pályára péntek este az Antonio Alexe Sportcsarnokban a VSK-ESK kosárlabdacsapata, amelynek ellenfele a Nagyszebeni Atlassib volt. A találkozót remekül kezdte a vendégcsapat, amely 7-0-ra elhúzott, ám a negyed végéig sikerült kiegyenlíteniük a váradiaknak (16-16), majd a nagyszünetig 10 ponttal elléptek a hazaiak (35-25). A harmadik negyedben már 19 ponttal is vezetett a VSK, amely végül 15 pontos (66-50) fór birtokában vágott neki a záró tízpercnek. A szebeniek edzője védekezést váltott, egészpályás letámadásra küldte csapatát, az pedig megzavarta az irányító nélkül játszó hazaiakat. A vendégek feljöttek, egyenlítettek, majd hét másodperccel a vége előtt a vezetést is átvették (83-82). Cristian Achim, a VSK mestere időt kért, kiadta az ukázt, a csapata pedig végrehajtotta azt. Nuhanovics palánkos dobásával 84-83-ra megnyerte a meccset a váradi gárda, amely ezzel a tabella harmadik helyére lépett fel.

A 2014-2015-ös idényben a VSK számára idén ez volt az ötödik találkozó, amely az utolsó dobásnál dőlt el, s harmadszor örülhettek a váradiak. Az utolsó percben a lelkes közönség támogatása is sokat nyomott a latban, a szurkolók állva buzdították a VSK-t, amelynek sikerült megnyernie a találkozót.

 

Ezúttal a nézőtérre kényszerültek a VSK sérültjei, illetve a „szabadnapos” Vlaovics (balról az első)

Ezúttal a nézőtérre kényszerültek a VSK sérültjei, illetve a „szabadnapos” Vlaovics (balról az első)

Mestermérleg

„Rendkívül fontos győzelem ez számunkra. Egész héten arról beszéltünk, hogy ezt a meccset meg kell nyernünk, hogy versenyben maradjunk a rájátszásba kerülésért. Az első három negyed során jól játszottunk, a zárónegyedben alábbhagyott a lendület, s nem találtuk az ellenszert az ellenfél védekezésére. Szerencsésre a 16 pontos előny elégnek bizonyult a végén. Ha csak 12 pont előnnyel vezettünk volna, nem hiszem, hogy győztesen tudjuk elhagyni a pályát. Játékirányító nélkül játszottunk ezen a találkozón, s ez rányomta bélyegét a szereplésre” –mondta a meccs végén Cristian Achim, a váradi csapat edzője.

A vendégcsapat szakvezetője, Miodrag Periszics csalódott volt a találkozó végén. “Csapnivalóan dobtunk a meccsen, az első félidőben húsz kísérletből kétszer értünk el kétpontost, s két hármasunk volt tíz kísérletből. Nem találok szavakat erre a teljesítményre, amellyel szemben a VSK jobban teljesített. Az utolsó tíz perc során eljöttünk, egyenlítettünk, sőt a vezetést is átvettük, ám Nuhanovics kosara után nem tudtam időt kérni. Az őszi meccshez hasonlóan ezúttal is az utolsó dobás döntött, akkor mi nyertünk, most kikaptunk” – értékelte a meccset a vendégcsapat szerb mestere.

Markovics

A váradi szurkolók meccs előtti koreográfiája

A váradi szurkolók meccs előtti koreográfiája

Statisztika

Nagyváradi VSK-ESK–Nagyszebeni ESK 84-83 (16-16, 19-9, 16-10, 18-33). A váradi csapat pontszerzői: Radovan Markovics 21, Daniel Dillon 17, Vujadin Szubotics 14, Mladen Pantics 13, Salih Nuhanovic 12, Ante Krapic 5, Rares Paşca 2. Játszott még: Lupusavei, Corpodean. Edző: Cristian Achim. A szebeniek pontszerzői: Milos Bojovics 32, Matija Ceszkovics 26, Christopher Lee 9, Octavian Popa Calotă 6, Gediminas Zyle 4, Brandon Johnson 4, Leroy Hurd 2. Edző: Miodrag Periszics.

A hétvégén a Bukaresti Steaua vendége lesz a VSK. A fővárosiak öt ponttal kaptak ki a címvédő Ploieşti-i Asesoft vendégeként.

A férfi élvonal 17. fordulójában: Kolozsvári UBT–Craiovai SCMU 79-63, Nagyváradi VSK-ESK–Nagyszebeni ESK 84-83, Ploieşti-i Asesoft–Bukaresti Steaua 85-80, Marosvásárhely–Temesvári KK 67-77, Kolozsvári Universitatea–Temesvári Timba 62-71. A Medgyesi Gaz Metan–Piteşti-i BCMU találkozóra tegnap, lapzártánk után került sor. A 18. forduló párosítása: Nagyszeben–Kolozsvári UBT, Temesvári Timba–Ploieşti, Târgu Jiu–Kolozsvári U, Steaua–Nagyváradi VSK-ESK, Piteşti–Craiova, Temesvári KK–Medgyes.