Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Egy operaelőadás margójára

A zenemegértés nem társadalom-hovatartozási előírás, hanem a lélek szabadon tenyésző képessége. Ennek tanúi lehettünk szeptember 14-én, csütörtökön este a Magyar Állami Operaház által bemutatott Erkel, Hunyadi László című opera előadásán.

egy operaeloadas margojara

Nagyszerű élményben lehetett részünk, felejthetetlen, ami talán csak egyszer történhet meg az életünkben, hogy együtt énekelhettük el nemzeti imánkat a magyarokért, az Operaház zenekarának élő kíséretével. Felemelő érzés és egyben ráhangoló is azt követő történelmi drámának átéléséhez, amit remek énekesek, táncosok, zenészek kifogástalan rendezésében tártak elénk.

Az előadás végeztével, érzelmeinket és elismerésünket csak felemelkedve, szűnni nem akaró tapssal tudtuk, kifejezni.

Az a lehetőség, hogy ezen az eseményen két testvér intézmény a Szent Erzsébet és Szent  Márton Idősek Otthona lakói közül mi is részt vehettünk, egy összehangolt csapatmunka eredménye. Köszönet illeti meg a helyi Magyar Szervezet képviseletében W. Izabellát a meghívásért és a helyek biztosításáért, az otthon dolgozóit, B. Gyöngyit, N. Andreát és M. Gyöngyit a gondos kíséretért és elszállításért, nélkülük részvételünk lehetetlenné vált volna.

Kihagyhatatlanul említésre méltó, az a gáláns tárgyi ajándék, ami ugyanakkor szellemi érték is emlékeztető útravaló, amit egy jelképes hátizsák rejtett magában, ami meglepetésként várt ránk, minden ülőhelyen elhelyezve.

A Kárpáz-Haza Operatúra, a magyar-magyar találkozások, rendezvények olyan cselekvés, gondoskodás az összetartozás jegyében mellyel az Anyaország élővé akarja tenni a határon túli magyarlakta területeket. Köszönjük Magyarország – köszönjük magyarok.

Tóth L. Ágnes